23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Född för att ELEKTRIFIERA framtiden

Valeo är engagerad i den aktiva utvecklingen av sin portfölj för hybrid- och elfordon, inklusive traditionell och ny produktteknik. Valeo har redan utvecklat 4 500 underhållskomponenter. Ambitionen är att uppnå 6 000 komponenter fram till slutet av 2023.

Det är ingen hemlighet att bilvärlden genomgår en större elektrisk revolution – och Valeo befinner sig i själva hjärtat av den. För att minska koldioxidavtrycket elektrifieras den europeiska fordonsparken genom flera initiativ – och vid 2030 kommer mer än 30 % av alla fordon på vägen att vara elektrifierade.

Många möjligheter kommer att uppstå på eftermarknaden. Nya reservdelar kommer att utrustas i hybrid- och elfordon, medan utmaningar såsom tillgång till komponenter är en högsta prioritet för aktörer som arbetar i IAM. De två domänerna som kommer att påverkas mest av elektrifiering är Drivlina och Värmereglering. Valeo har redan gjort mycket stora framsteg i båda områdena.

1) Med syftet att tillhandahålla grönare mobilitetslösningar för morgondagens förare genomgår Fordonens drivlinor en total översyn. Valeos senaste förvärv av Siemens eAutomotive har stärkt placeringen som världsledande inom elektrifiering. Valeo har ett komplett sortiment av lösningar för elektriska drivlinor med låg- och högspänning.

2) I helt nya fordon sköter Värmeregleringssystem temperaturen i både kupén och batteriet. Än en gång är Valeo en OE-ledare tack vare innovativa värmelösningar uppfunna för ICE-, hybrid- och elfordon. Korrekt fungerande värmeregleringssystem i el- och hybridfordon är viktigt för att säkerställa att högspänningskomponenter fungerar på ett säkert sätt. Detta sker genom kylning eller uppvärmning av högspänningskomponenter, men även genom att se till att högspänningsbatterierna upprätthåller ett optimalt temperaturintervall – och därmed en ökad livslängd.

Genom att erbjuda eftermarknaden dessa nya teknologier för eldrivna fordon hjälper Valeo till att styra den pågående elektriska revolutionen. Detta började år 2020 med lanseringen av iBSG (Integrated Belt-driven Starter Generator) för Mildhybridsteknik, som var den allra första på marknaden. Detta följdes snart under 2022 av introduktionen av DWC DMFs-teknologin som erkändes som ett mycket innovativt sätt att hjälpa till att minska buller, vibrationer och hårdhet som är associerat med hybridfordonens start- stop-mekanism.

Den senaste innovationen på eftermarknaden vad gäller elektrifiering är lanseringen av elektriska kompressorer — som är en av nyckelprodukterna inom värmeregleringssystem. 

Fram till slutet av 2023 kommer Valeo att lansera nya högspänningskomponenter, inklusive drivlineprodukter såsom växelriktare, OBC-enheter (On Board Chargers) och eDrives. Värmeregleringskomponenter som säkerställer att batteriet fungerar korrekt (med kylare och batterifläktar) kommer också att lanseras.

Valeo engagerar sig i den aktiva utvecklingen av en komplett portfölj, som inkluderar traditionella produkter. Vid slutet av 2022 hade Valeo redan utvecklat 4 500 underhållskomponenter. Ambitionen är att uppnå 6 000 komponenter fram till slutet av 2023.

Förutom nya produktlanseringar erbjuder Valeo dessutom ett tekniskt supportprogram som innehåller monteringsanvisningar, live-sända utbildningstillfällen, webbseminarier, interaktiva presentationer och videor från Valeo Tech@ssist kostnadsfria tekniska web-plattform. Detta är tillgängligt på fler än åtta språk.

Valeo International Holding B.V.
Heibloemweg 1
P.O. Box 4
5700 AA Helmond
Netherlands
VAT nummer: NL007085394B02

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032