23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Goda nyheter för Glasurit-användare

Goda nyheter för Glasurit-användare, ingen särskild diisocyanat-utbildning krävs för Glasurits produkter Alla Glasurits produkter som säljs i EU innehåller mindre än 0,1% fria diisocyanater och därför krävs ingen särskild diisocyanat-utbildning. Den 4 augusti 2020 antogs en begränsning av diisocyanater enligt Reach-förordningen av Europeiska Unionens myndigheter. Förordningen anger behovet av utbildningskrav för industriella och professionella användare av diisocyanater (enskilt eller i kombination) med en koncentration som överstiger 0,1 viktprocent. Förordningen innebär att alla industriella och yrkesmässiga användare måste ha genomgått lämplig utbildning senast den 24 augusti 2023. Dess bättre innehåller alla Glasurit-produkter som säljs i EU mindre än 0,1% fria diisocyanater. Därför krävs ingen separat diisocyanatutbildning för användning av Glasurit-produkter.

Diisocyanater är ett reaktivt ämne i klarlacker och härdare, som nyligen har klassificerats av Europeiska kommissionen som bidragande till vanligt förekommande hälsoeffekter för personal som hanterar produkter som innehåller di-isocyanater. Möjlig irritation och sensibilisering av luftvägar och hud identifierades som skadliga för hälsan i det dagliga arbetet och kan leda till arbetsrelaterad astma eller andra yrkessjukdomar i framtiden.  

– Efter tillkännagivandet av begränsningen av diisocyanater har Glasurit vidtagit omedelbara åtgärder, eftersom hållbarhet och säkerhet för kunder och användare av produkterna är av största vikt. Avvecklingen i EU av produkter som innehåller en koncentration av antingen lika med eller mer än 0,1% di-isocyanat var ett viktigt steg i rätt riktning. Jag är mycket nöjd med att vi, med aktivt stöd från flera team, kunde förutse och snabbt anpassa våra produkter till detta för ganska länge sedan. Det innebär att användare av våra produkter i EU inte behöver genomföra någon särskild utbildning, säger Rahel Reichmann, Head of Sustainability, Automotive Refinish Coatings Solutions EMEA.

 Glasurit Billacker

Under varumärket Glasurit erbjuder BASF ett omfattande utbud av billackssystem, med fokus på ekoeffektiva vattenburna baslacker och högsolida lacker. Våra lacksystem möter alla globala lagkrav på lösningsmedelsreducering och motsvarar i alla aspekter samma kvalitets- och hållbarhetsstandarder som lösningsmedelsburen lack. Glasurits kunder har tillgång till ett brett utbud av tjänster och support. För skadereparationslackering är Glasurit Billacker även, tack vare sin erkända kulörexpertis, godkända av de flesta ledande biltillverkarna världen över.

Internet: www.glasurit.com

BASF Coatings Services AB / Glasurit Billacker
Transportgatan 37
422 46 Hisings Backa
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE556236-4272

Kontaktperson

Senaste inläggen från BASF Coatings Services AB / Glasurit Billacker
Ladda fler inlägg

Sänd till en kollega

0.047