23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Allison bjuder in till provkörning på Entreprenad Live

Under Entreprenad Live 7-9 september kommer Cordestam Maskin AB att ställa ut sida vid sida med Allison Transmission. Tillsammans kommer de att bjuda in till provkörning av en TATRA-lastbil, rustad med en helautomatisk växellåda från Allison.

Cordestam Maskin AB är generalagent för TATRA terränggående lastbilar och BELL dumprar. Deras mål är att tillhandahålla fordon till kunder som vill kunna erbjuda en bra transporttjänst. Kunderna tillhör flera olika branscher, bland annat entreprenörer inom vägbyggen, vindkraft och gruvdrift ovan mark.

I år har de valt att bredda ut sina vingar geografiskt genom att ställa ut på Entreprenad Live i Göteborg. 

- Det blir första gången vi är med i Entreprenad Live och det blir vår första mässa sedan pandemin. Vi har tidigare deltagit i mässor belägna längre norrut men hoppas nu kunna träffa kunder och kontakter i söder, som vi i vanliga fall inte når. Tillsammans med Allison Transmission ser vi fram emot att få komma ut och visa vad vi har att erbjuda, säger Robert Cordestam, säljare på Cordestam Maskin AB.

Komfortabel terrängkörning tack vare effektiva komponenter

Cordestam Maskin AB har haft agenturen för BELL dumprar sedan 2000. Dessutom tog de agenturen för TATRA lastbilar 2015, något som idag ses som en stor framgång för företaget.

- Efter att det kom en ny modellserie på dumprarna 2013 behövde vi hitta en annan produkt som kunde lasta bra, köra bra i terräng och som samtidigt kunde gå på vanliga vägar. Då upptäckte vi TATRA lastbilar och började jobba med dem. Det har varit en oerhört uppskattad transportlösning och det är kul att vi får ha med en Allison-utrustad TATRA Phoenix 8x8 till Entreprenad Live. Genom att provköra på testbana kan folk få en aha-upplevelse, då många faktiskt blir förvånade över hur bra de kan ta sig framåt i terräng. Samt att de är bekväma att köra. Så att kunna visa upp det är själva grunden till varför vi ställer ut på mässor, säger Robert Cordestam och fortsätter:

- Det är också ett naturligt val för oss att ställa ut tillsammans med Allison Transmission. Under alla år har vi alltid haft Allison som valmöjlighet för de fordon vi säljer. Vi ser deras Allisons växellåda som ett premiumalternativ då den är effektivare. Vi har sett skillnaden när identiska fordon har haft olika lådor – bilen med Allison är snabbare och man får ut mer effekt ur den. Dessutom är den helautomatisk, vilket gör att den är smidigare att använda och skön för föraren att hantera.

Mats Hallgren, Area Sales Manager Nordics på Allison Transmission, ser också fram emot Entreprenad Live:

- Vi har haft ett bra samarbete med Cordestam under många år och har ställt ut på mässor med dem tidigare. Det har alltid fungerat bra och vi hoppas på att få många nyfikna besök i montern och på testbanan. Att de nu vill bredda sig geografiskt ser vi bara som positivt, då det är stora delar av Sverige som ännu inte vet exakt vad kombinationen av TATRA:s lastbilar och våra växellådor faktiskt kan erbjuda. Det blir spännande att visa upp, avslutar Mats Hallgren.

Entreprenad Live tar plats den 7–9 september i Göteborg Landvetter. 

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är en ledande designer och tillverkare av drivlösningar för kommersiella och försvarsfordon, samt världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medelstora och tunga fordon som förbättrar sättet som världen fungerar på. Allisons produkter används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och räddning), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 150 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien, samt globala ingenjörsresurser, inklusive elektrifieringsingenjörscenter i Indiana, Michigan och London. Allison har också cirka 1 600 oberoende distributörer och återförsäljare över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.

Allison Transmission
One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

ES
Evelina Sandberg
evelina@perfektapr.se

Sänd till en kollega

0.031