23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Engagemang för hållbarhet

Vi vet att vi kan påverka vår bransch utan att påverka miljön. Faktum är att vi redan gör det. Över 90% av våra produkter produceras i Europa, 60% i vår anläggning i Estland till exempel, som körs på 100% grön energi. Men vi är inte klara än. När vi säger att vi vill göra världen till ett bättre hem för alla, menar vi det. Vi är redo för en mer hållbar framtid för vår bransch. Är du det? Sekurit Service är ledande inom hållbara bilglas.

VARFÖR VI MÅSTE FÖRÄNDRAS 

Det är ingen överdrift att vi står inför en av de största utmaningarna i mänsklighetens historia. När havsnivån stiger rasar skogsbränderna och när bördiga marker torkar ut blir effekterna av klimatförändringarna tydligare för varje dag. Från smältande glaciärer till ökande stormar och från intensiva värmeböljor till försvinnande biologisk mångfald; vi är alla vittnen till jorden som kastas helt ur balans genom att bli bara några grader varmare. Därför är Sekurit Service verkligen engagerade i en mer hållbar framtid för bilglas. 

VAD ORSAKAR KLIMATFÖRÄNDRINGAR? 

När utsläppen av växthusgaser (främst från fossila bränslen) täcker jorden fångar de solens värme. Detta leder till en ökning av den globala temperaturen och som ett resultat klimatförändringar. Världen värms nu upp snabbare än någon gång i historien. Varmare temperaturer över tid förändrar vädermönster och stör den vanliga balansen i naturen. Detta innebär många risker för människor och alla andra former av liv på jorden. 
 
VÅR FRAMTID LIGGER I VÅRA EGNA HÄNDER 

Det är tydligt vad som står på spel : vi som människor behöver en beboelig planet – ren luft att andas, färskt vatten att dricka, bördig mark för att odla vår mat och så få översvämningar, stormar och bränder som möjligt. Tyvärr har vi inte gjort ett särskilt bra jobb med att säkra den framtiden för oss själva, än mindre andra arter på planeten. Enligt forskning har vi redan passerat 6 av 9 planetära gränser; miljögränser inom vilka mänskligheten säkert kan leva och utvecklas. Som sådan riskerar vi att destabilisera hela planetens operativsystem. 

Det är inte för sent, även om vi måste agera snabbt, agera tillsammans och agera NU! Att klimatutmaningen är så stor borde bara motivera oss mer. På Sekurit Service kommer vi att göra vårt bästa för att göra vår verksamhet mer hållbar från vår produktion till distribution, och samtidigt utveckla en hållbar service för våra kunder. 
 
UTRYMME FÖR FÖRÄNDRING 

I kampen mot klimatförändringarna står minskningen av utsläppen av växthusgaser i fokus. Dessa är vanligtvis indelade i 3 kategorier, eller "scope" De används för att mäta framstegen med att göra de enorma minskningar som behövs för att begränsa den globala temperaturökningen till under 2 ° C - som anges i Parisavtalet. 

Så vad är dessa 3 scope? 

· Scope 1-utsläpp är "direkta" utsläpp: de som ett företag orsakar - till exempel tillverkningen av våra produkter. 

· Scope 2-utsläpp är "indirekta" utsläpp: från elförbrukning 

· Scope 3-utsläpp är alla andra indirekta utsläpp från hela värdekedjan. De omfattar utsläpp i samband med anskaffning av råmaterial, användning och slutanvändning av produkter, logistik uppströms och nedströms osv. 

EN AMBITION RISTAT I STEN 

Som en del av den globala Saint-Gobain-familjen styrs Sekurit Service av ett gemensamt åtagande att göra världen till ett bättre hem, därför är vår ambition och våra åtgärder till 2030 (jämfört med 2019) är ristade i sten. Vi vill vara föredömliga i vår egen verksamhet (scope 1 & 2) och som ledare vill vi engagera hela värdekedjan genom att också åta oss vårt scope 3:  

  • att minska CO2-utsläppen med 100% på scope 1 och 2 
    30% minskning av Scope 3-utsläpp 
     

Under de kommande månaderna, under vår Made in Europe-kampanj, kommer vi att berätta mer om våra åtgärder som vi redan har vidtagit för att minska våra utsläpp av växthusgaser och hur vi kan arbeta tillsammans för att göra hela vår bransch mer hållbar.
 
IDENTIFIKATION & KVANTIFIERING SOM LEDER TILL ÅTGÄRDER & MINSKNING 

Som en del av vår hållbarhetsresa börjar vi först med att ta reda på vår produkts koldioxidavtryck och utsläppskälla. Det handlar om identifiering och kvantifiering av vår produkts miljöpåverkan för att bättre känna till dem, så att vi kan identifiera åtgärder för att minska dem. För att göra detta använder vi verktyget LCA (Life Cycle Analysis). 

LCA är en metod för att kvantifiera en produkts miljöpåverkan genom hela dess livscykel (vagga till grav) från råvaruutvinning till produktion, inklusive dess användning och bortskaffande. Det är en metod med flera kriterier som omfattar resursanvändning som energi, vatten, råvaror och även utsläpp i samband med och produktion som avfallsgenerering. Som en del av indikatorerna har vi den mest använda som heter "Global uppvärmningspotential", även känd som koldioxidavtryck. 

Låt oss ta en titt på livscykelanalysen av en vindruta för eftermarknaden:

De viktigaste frågorna är: 

· Var produceras vindrutorna? 

· Var kommer CO2-utsläppen ifrån? 

· Vad gör vi för att bli bättre? 

· Vilka är resultaten? 

Låt oss titta på koldioxidavtryckssiffrorna för hela vår livscykel för en Sekurit Service-vindruta:
 

· 56% av klimatavtrycket är kopplat till glastillverkning 

· 22% till WS-produktion i vår anläggning 

· 18% till vår logistik & förpackning 

· 2% till montering 

· 3% till slutet av sin livslängd 

Vi kan tydligt se att tillverkning i Europa “Made in Europe" – nära och lokal tillverkning ger en enorm drivkraft i att minska koldioxidavtrycket eftersom tillverkningen står för nästan en femtedel av produktens totala utsläpp.

VÅR HELHETSSYN PÅ HÅLLBARHET 

För oss handlar hållbarhet om mycket mer än att minska vårt egna koldioxidavtryck. Det är därför vi tar ett helhetsgrepp för att förbättra planeten för nuvarande och kommande generationer. Från processoptimering i våra anläggningar till en vision om cirkulär ekonomi där avfall inte finns och utbyte av bästa praxis med våra anställda och intressenter. Vi drivs av att förändra tankesättet och handlingarna i hela vårt ekosystem. 

Sekurit Service (Saint-Gobain Autover Sverige)
Fågelviksvägen 15
145 53 Norsborg
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5562746114
Senaste inläggen från Sekurit Service (Saint-Gobain Autover Sverige)
Ladda fler inlägg

Sänd till en kollega

0.032