23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Transportstyrelsen ska utreda förlängning av vårens skiftessäsong

Regeringen ger Transportstyrelsen i uppdrag att utreda tillåten tid för dubbdäck på våren. Utgångspunkten för denna granskning är att förlänga tiden innan förbudet träder i kraft med ytterligare två veckor.

- Det är viktigt att de som använder dubbdäck har rimliga förutsättningar att göra ett planerat och säkert byte av däcken. Som reglerna ser ut idag har bilister en begränsad tid på sig att byta däck på våren, vilket också sätter press på verkstäder som genomför en stor del av alla däckbyten, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson

Tidningen Däcksnack har pratat med Anna Ljungdell, ordförande för Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) som under en lång tid har arbetat för en förändring. Nyheten är mot den bakgrunden mycket glädjande.

- Det här är ett steg i rätt riktning inom en av de viktigaste frågorna för våra medlemmar. Det känns bra att vi har nått fram med vår argumentation och att politikerna verkar ha förstått problematiken som det nuvarande datumet för dubbdäcksförbud medför, framför allt när det gäller verkstädernas arbetsvillkor. Även om en utredning inte är samma sak som en definitiv ändring i lagstiftningen så är det här ett steg på vägen, säger hon. 

Resultatet av denna granskning förväntas bli redovisat senast den 16 augusti 2024.

Däckbranschen Sverige AB
Box 124
185 22 Vaxholm
Vaxholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5590178959

Kontaktperson

FG

Sänd till en kollega

0.027