23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DENSO WAVE introducerar en ny rektangulär QR-kod

Den nya rektangulära mikro-QR-koden kan tryckas på långa, smala utrymmen, och samtidigt upprätthålla samma enastående skanningshastighet och datakapacitet som en traditionell QR-kod.

DENSO WAVE Incorporated, en del av DENSO Corporation, utvecklade QR-koden 1994, och sedan den introducerades för allmänheten har den blivit en global standard och används inom en lång rad olika fält.

DENSOs nya rektangulära mikro-QR-kod, eller förkortat rMQR-kod, har tagits fram till följd av ytterligare utveckling av den befintliga QR-kodtekniken för att göra det möjligt att skapa en kod som är enkel att läsa men som är rektangulär i formen, istället för den typiskt fyrkantiga. Som ett resultat av detta kan den nya koden reproduceras för att fungera på långa, smala platser, såsom kanten på förpackningar eller i marginaler, och därför bidrar den på ett effektivt sätt till informationshantering på placeringar med begränsad höjddimension.

Formen på rMQR-koden är ny men den bibehåller samma enastående egenskaper gällande skanningshastighet och datakapacitet som en vanlig QR-kod. rMQR-koden kan lagrar upp till 361 numeriska tecken, 219 alfanumeriska tecken eller 92 kanjitecken.

rMQR-koden bidrar därför till effektiv hantering och användning av information och resurser inom en rad olika industrier, inklusive tillverkning. rMQR-koden är dessutom ISO-certifierad och kan på samma sätt som de ursprungliga QR-koderna användas fritt och enkelt av användare världen över.

Med introduktionen av rMQR-kodmodellen har DENSO gjort det möjligt att utnyttja extremt små utrymmen som tidigare hade varit svåra att använda. Kodens möjligheter sträcker sig från produktspårbarhet på fabriker och i leveranskedjor, till produkter och tryckta varor som fokuserar på design. Genom att ersätta streckkoder med rMQR-koder kan tecken eller bilder som ett företag vill visa också förstoras och mer information tillhandahållas.

Den nya rMQR-koden är därför det optimala tillskottet till DENSOs serie för QR-kodmodeller, vilken inkluderar den traditionella QR-koden, Secure QR-kod (SQRC®), ram-QR-kod eller mikro-QR-kod och tillsammans erbjuder de en idealisk lösning på utmaningen med att tillhandahålla information.

DENSO WAVE Incorporated etablerades 2001 för att förbättra produktiviteten i den industriella världen inom dess fyra affärsområden: AUTO-ID-fältet för utveckling, design och försäljningsstreckkod, QR-kod- och RFID-läsare; robotområdet för utveckling, design och försäljning av industriella kompakta robotar; kontrollområdet för utveckling av säkerhetskontroller och programmerbara kontroller; samt systemlösningsfältet för att erbjuda säkra, kontantfria och QR-kodlösningar.

Ytterligare detaljer om DENSO Aftermarket-programmet finns tillgängliga online på: www.denso-am.eu

 

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.032