23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SkelStart - revolutionerande motorstartslösning för tung transport

Utforska innovationen bakom Skeleton Technologies superkondensatorer och deras avgörande roll i att accelerera elektrifieringen av tunga fordon. Med den patenterade Curved Graphene-teknologin har Skeleton banat väg för teknologiska framsteg och tillförlitlig energilagring. I den här artikeln presenterar vi vår nya leverantör och hjälper dig att förstå hur deras motorstartslösning SkelStart fungerar.

Vilka är Skeleton?

Skeletons energilagringslösningar representerar ett betydande teknologiskt framsteg inom batteribranschen. Deras superkondensatorer är baserade på den patenterade och innovativa Curved Graphene-teknologin, vilket visar vägen till förändring i fordonsbranschen. Genom att erbjuda ett alternativ till blybatterier och förstärka litiumbatterier med högeffektsstöd, hjälper Skeletons teknik till att utveckla elektrifieringen i en allt snabbare takt.

Det var under år 2009 som företaget bildades i Tartu, Estland, och sedan dess har de blivit en framgångssaga med global räckvidd. Idag har Skeleton stabila produktanläggningar i Tyskland som bidrar till att de når ut över hela världen.

Vi på Batteripoolen är stolta över att kunna erbjuda Skeletons motorstartsmodul, SkelStart, till den nordiska marknaden!

Vad är en superkondensator?

En superkondensator är en nytänkande enhet för energilagring som fungerar ungefär som ett batteri. Skillnaden ligger i att superkondensatorer lagrar energi i ett elektriskt fält, medan batterier använder kemiska reaktioner.

Skeletons superkondensatorer har en patenterad Curved Graphene-teknologi som hjälper till att öka energidensiteten avsevärt. I jämförelse med traditionella batterier använder Skeletons superkondensatorer en metod för att lagra och frigöra energi snabbt, vilket gör dem idealiska för krävande tillämpningar, särskilt inom tunga fordon. Genom att dra nytta av de unika egenskaperna hos Curved Graphene kan Skeletons superkondensatorer leverera hög effekt och pålitlig prestanda även under extrema förhållanden. 

Vad är Curved Graphene?

Curved Graphene är benämningen för Skeletons egenutvecklade råvara, prekursormaterialet som används i deras superkondensatorer. Denna teknologi är central för att förbättra prestanda och energilagringsegenskaper i Skeletons superkondensatorer.

Kan superkondensatorer ersätta batterier?

Nej, superkondensatorer kan inte fullständigt ersätta batterier. En superkondensator har många fördelar som exempelvis lång livslängd, hög tillförlitlighet och längre hållbarhetstid med en hög effektivitet ner till -40°C. Men faktum är att de inte kan ersätta ett batteri då produkterna används till olika ändamål. Om du behöver energi under en längre tid är batterier oftast den mest ekonomiska lösningen. Däremot för kortsiktiga tillämpningar är superkondensatorer ett mycket bra alternativ att välja. 

En superkondensator skiljer sig från ett traditionellt batteri genom dess förmåga att lagra och avge energi på kort tid. Medan batterier är mer lämpade för långvarig energilagring, excellerar superkondensatorer vid ögonblicklig krafttillförsel och pålitlig start, vilket gör dem extremt attraktiva för tunga fordon som kräver snabba och kraftfulla starter året om. 

SkelStart - Motorstartslösningen du inte vill missa

SkelStart, Skeletons motorstartsmodul baserad på deras superkondensatorer, representerar nästa steg i evolutionen av motorstartssystem. Genom att använda Skeletons starka superkondensatorer erbjuder SkelStart pålitlig motorstart även vid extremt låga temperaturer och under tuffa förhållanden. Med en imponerande arbetsintervall från -40°C till +65°C är SkelStart ett smart val för lastbilar, bussar, järnvägar och tung utrustning som kräver pålitlig prestanda i alla väder.

Varför investera i en SkelStart?

Dina batterier måste driva belysning, luftkonditionering, baklucka och all annan elektronik i ditt fordon. Allt detta, samtidigt som batterierna måste starta motorn, vilket kräver hög ström och minskar batteriernas livslängd. Det är här SkelStarts superkondensatorer kommer in i bilden. De är utformade för att ta på sig det krävande jobbet att starta motorn och leverera hög ström utan problem. SkelStart är dessutom mycket mindre och lättare än traditionella blysyrabatterier, vilket gör dem lättare att installera och underhålla över tid. SkelStart är helt enkelt idealiska för att starta dieselmotorer. På så sätt är SkelStart en gynnsam produkt som kompletterar dina befintliga batterier och förlänger deras livslängd.

Hur fungerar det?

SkelStart-enheten placeras mellan ditt batteri och din startmotor, vilket gör den till den enda startkraften för din motor. Fordonets batterier kommer fortsätta att driva övrig utrustning (ljus, luftkonditionering, baklucka, med mera). Det här gör att SkelStart skyddar de befintliga batterierna och dessutom ökar deras livslängd.

Kika in videon här nere för att få en tydlig instruktion på hur du installerar SkelStart i ditt fordon eller besök vår hemsida för att läsa mer om SkelStart!

Batteripoolen AB
Box 1011
573 28 TRANÅS
Tranås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569298291

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031