23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Drivlösningstillverkare introducerar ny elektrisk axel för lättare fordon

För att möta behoven för elektrisk midibusstransport och lättare lastbilsapplikationer har Allison Transmission lanserat den helt nya elektriska axeln eGen Power® 85S för fordon med ett axeltryck på 8,5 ton. E-axeln har egenskaper som kortare axelavstånd, mindre bakaxel och ett nytt helgjutet axelhus.

Allison Transmission, den ledande tillverkaren av konventionella, hybrid- och elektriska drivlösningar, presenterade nyligen sin eGen Power® 85S – det senaste tillskottet i Allisons serie av elektriska axlar.

Med kortare axelavstånd, mindre bakaxel och ett nytt helgjutet axelhus i jämförelse med Allisons befintliga modeller har eGen Power 85S utvecklats för att uppfylla behoven hos midibussar och lättare lastbilar med ett lägre bruttoaxeltryck på 8,5 ton.

- Lanseringen av eGen Power 85S är det senaste exemplet på hur Allison utvidgar portföljen av drivlösningar för att möta kraven i de skandinaviska städerna, där svåra tillfartsvillkor och miljözoner gör manövrerbarhet och elektriska drivlinor väsentliga, säger Mats Hallgren, Area Sales Manager för Allison Transmission i Norden.

Allison meddelade även att de har ingått ett samarbete med Anadolu Isuzu för att integrera den nya eGen Power 85S i Isuzu Novo VOLT, en 8 meter lång elektrisk midibuss.

- Vi är stolta över att samarbeta med Allison för att integrera eGen Power 85S i Novo VOLT och erbjuda en ny buss som kommer att leverera nollutsläpp och minska bullernivån, säger Tuğrul Arıkan, VD för Anadolu Isuzu, och fortsätter:

- Vi är mycket nöjda med Allisons förmåga att leverera en e-axel som uppfyller de unika kraven för vår midibussplattform och enkelt kan integreras i det befintliga fordonschassit.

Allisons samarbete med Anadolu Isuzu markerar också första gången en eGen Power e-axel kommer att integreras i en midibuss, vilket innebär att de elektriska axlarna framöver kommer att användas i en helt ny marknadssektor.

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är en ledande designer och tillverkare av drivlösningar för kommersiella och försvarsfordon, samt världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medelstora och tunga fordon som förbättrar sättet som världen fungerar på. Allisons produkter används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och räddning), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 150 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien, samt globala ingenjörsresurser, inklusive elektrifieringsingenjörscenter i Indiana, Michigan och London. Allison har också cirka 1 600 oberoende distributörer och återförsäljare över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.

Allison Transmission
One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Göteborgs stad
Sverige

Kontaktperson

ES
Evelina Sandberg
evelina@perfektapr.se

Sänd till en kollega

0.031