23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DENSOs bin lever i harmoni med samhället

För vissa kanske det kommer som en överraskning, men det har funnits bikupor på taket på DENSOs huvudkontor sedan 2015 och antalet bin uppgår nu till cirka 200 000

Enligt FN:s miljöprogramrapport (UNEP) från 2011, pollinerar honungsbin mer än 70 av de 100 arter av grödor som utgör 90 % av världens livsmedelsförsörjning, vilket gör DENSOs biprojekt till ett otroligt bidrag till omgivningsmiljön eftersom honungsbin är avgörande för våra dagliga liv. Projektet involverar också utbildning av deltagare för att bättre förstå världen runtomkring och vitalisera det lokala samhället.

Genom åren sedan projektet lanserades har antalet bikolonier ökat från fyra till sex, och det totala antalet bin är nu cirka 200 000. Och allteftersom antalet bin ökat har även projektet utökats, och omfattar nu inte bara biodling, utan även samarbete med lokala butiksgallerior och miljöutbildning för lokala grundskoleelever.

Projektet leds för närvarande av Shigeo Hasegawa från den allmänna administrativa avdelningen som, enligt honom själv, inte kunde något om biodling i början, men är nu lite av en expert.

Hasegawa blev involverad i projektet 2021, men sedan 2022 har han jobbat med det på heltid. Med hjälp av professionella biodlare och frivilliga som varit involverade i projektet sedan det startades, lärde han sig yrket gradvis och fick en djupare förståelse av biekologi och biodling, och blev imponerad av de flitiga bina.

DENSO deltog ursprungligen i aktiviteten blommor och fjärilspatrullen, som planterar blommor, städar gator, och förhindrar brott vid butiksgallerian framför Kariya Station, Kariya City, Aichi-prefekturen, där DENSOs huvudkontor ligger.

Vid samtal med folk i gallerian föddes olika idéer som ledde till en gemensam matlagningstävling med rätter som använder hållbar honung som insamlats vid DENSOs huvudkontor. Företaget öppnade också ett bås med hållbar honung på ett marknadsevent runt Kariya Station. Dessa aktiviteter ökade givetvis företagets kontakter med samhället.

Genom att fortsätta stödja projektet i samarbete med samhället försöker Hasegawa att registrera hållbara honungsprodukter som returgåvor för skattedonationsprogrammet för hemstaden (som kallas furusato nozei på japanska) i ett annat samarbetsprojekt med Kariya City.

DENSO har dessutom just startat ett projekt där en ny teknik etableras för att identifiera tecken på svärmning (ett fenomen där bin skapar en ny koloni eller vaxkaka) genom att tillämpa DENSOs teknik för biodling i städer.

Mer detaljer om projektet finns på DENSOs företagswebbsida eller genom att klicka här.

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.031