23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

YH-utbildning för framtidens fordonstekniker – ”Hållbarhet och kvalitet i fokus”

Framtidens elbilsverkstäder kräver fordonstekniker med rätt kompetens. I höst startar nästa omgång av YH-utbildningen Tekniker i hållbara fordonsverkstäder hos YH Akademin!

Förfallodatum
den 31 maj 2024

YH-utbildningen är framtagen på efterfrågan av branschen och vänder sig till ny och befintlig personal som vill ta sin karriär inom fordonsbranschen till nästa nivå. Utbildningen är på distans, pågår under cirka 1 år (med 5 fysiska träffar) och är både kostnadsfri samt ger rätt till CSN. 

– Denna utbildning är och kommer att vara viktig för framtidens verkstad. Kompetenser och arbetssätt som krävs i en modern verkstad är en central del i utbildningen, säger Henrik Vestman, utbildningsledare på YH Akademin. 

Gå direkt till YH-utbildningen

Fordonsbranschens teknikskifte kräver ny kompetens inom teknik, säkerhet, miljö, lagar och regler. Idag byts en stor mängd felfria komponenter ut som ett led i ineffektiva felsökningsprocesser, vilket är kostsamt för såväl verkstaden, kunderna och framför allt miljön. Därför kommer utbildningen rikta stort fokus på just hållbarhet.

– Bland kursinnehållet ingår bland annat kompetens inom autonoma hjälpsystem, hållbara drivsystem, affärsmannaskap och effektivt resursutnyttjande. Detta är eftertraktad kunskap som efterfrågas i verkstäder över hela Sverige, och studerande kommer att ha stora jobbmöjligheter efter examen, förklarar Henrik.

Skapad och efterfrågad av branschen

Bland utbildningens ledningsgrupp hittar vi ett 10-tal företag inom fordonsbranschen, som varit med och designat innehållet i utbildningen utifrån det kompetensbehov som saknas på arbetsmarknaden.

Karriärmöjligheter efter examen: 

  • Diagnostekniker
  • Fordonstekniker autonoma system
  • Supporttekniker
  • Skadetekniker

Utbildningen startar hösten 2024 och ansökan är öppen!

Kontakta utbildningsledare Henrik Vestman om du har frågor om utbildningen. 

YH Akademin
Box 127
791 23 Falun
Falun kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566148705

Kontaktperson

HV
Henrik Vestman
henrik.vestman@yh.se

Sänd till en kollega

0.031