23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

TÜV NORD bekräftar: Lastbilsbatteri från Clarios varumärke VARTA® sparar bränsle

- Lägre kostnader och minskad miljöpåverkan vid långa transporter. - Motorn behöver startas mer sällan under förarnas pauser. - VARTA ProMotive AGM testat mot konventionellt ProMotive SHD-batteri.

VARTA®, ett varumärke som tillhör den ledande batteritillverkaren Clarios, kan bidra avsevärt till bränslebesparingar med sitt VARTA ProMotive AGM-batteri för lastbil. Detta har nu bekräftats av den tyska inspektions-, validerings- och certifieringsorganisationen TÜV Nord. För att validera de potentiella besparingarna jämförde TÜV ett VARTA ProMotive AGM med ett traditionellt ProMotive SHD och simulerade de veckovisa viloperioderna. Resultatet visar att logistikföretag kan spara mycket pengar och avsevärt minska belastningen på miljön med AGM-batteriet.

Lastbilschaufförer som kör långa sträckor tillbringar ofta mycket tid i sina fordonshytter. Startbatterierna levererar ström till de många elektriska enheterna i fordonet – allt från luftkonditionering till kylskåp och belysning. Men eftersom traditionella batterier slits när de blir djupurladdade behöver motorn startas om upprepade gånger för att ladda batteriet.

TÜV Nord har bedömt att en motor med ett konventionellt batteri måste köras i genomsnitt 3 timmar och 40 minuter under en 48-timmars paus. Detta förbrukar mer än elva liter bensin och släpper ut mer än 28 kg CO2e. 

Men med VARTA ProMotive AGM behöver motorn bara köras i en timme. Detta sparar 14,42 euro i bränslekostnader och 20,83 kilo CO2e enligt TÜV:s validering. Med en genomsnittlig förbrukning på tre liter innebär detta en potentiell besparing på upp till 400 liter bränsle och 1 ton koldioxidutsläpp per 50 veckor om året för en långfärdslastbil.

– TÜV-rapporten bekräftar det som vi själva har sett, nämligen att rätt val av batteriteknik har en stor inverkan på tomgångstiden, betonade Konstantin Gottfried, ansvarig för vagnpark och verkstad på det globalt verksamma logistikföretaget Schwarzer Logistics. Användningen av ProMotive AGM innebär ytterligare ett steg mot att minska driftskostnaderna och uppnå hållbarhetsmålen. – Detta är ytterligare ett bevis på hur viktiga våra batterier är för främjandet av hållbar mobilitet, sammanfattar dr. Christian Rosenkranz, Vice President Sustainability and Corporate Affairs EMEA på Clarios.

Glasfiber den stora skillnaden
Förkortningen AGM står för Absorbent Glass Mat. I dessa blybatterier är elektrolyten bunden i en glasfibermatta. Det ökar livslängden avsevärt, och förutom att AGM-batterier kan laddas ur djupare kan de också laddas upp snabbare.

Till valideringsutlåtandet:
https://www.batterydocuments.com/273/vartapromotiveagm_tuev_nord_validation.pdf

Clarios Sweden AB
Smedjegatan 6
131 34 Nacka
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564263985

Kontaktperson

Erica Fernqvist
Marketing Manager Nordics & Baltics
+46 704296016 erica.fernqvist@clarios.com

Sänd till en kollega

0.047