23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför har spetsarna på DENSOs glödstift grå/blå färg?

För att avfärda idéen om att anledningen till att glödstiftens spetsar är färgade skulle vara att de inte är äkta nya artiklar, förklarar DENSO varför de har denna färg

Utöver att tillverka många andra förstklassiga produkter, tillverkar DENSO även glödstift, och tillhandahåller dessa som originalutrustningsdelar (OE). Men DENSO levererar även till den oberoende service- och reparationssektorn, och eftersom dess eftermarknadsutbud produceras på samma produktionslinjer till samma standarder, kan fordonstekniker och bilister lita på kvaliteten.

Även om detta uttalande borde vara tillräckligt för att lugna alla som oroar sig för glödstiftens prestanda, så för att klargöra situationen och lugna både installatörer och sina uppskattade kunder i Europa, förklarar DENSO gärna varför spetsarna har dessa färger.

I likhet med många högteknologiska produkter är tillverkning av glödstift en invecklad process, särskilt produktionen av glödröret som när det installerats, kan värmas upp till temperaturer över 800 grader Celsius på några sekunder, och behövs för att säkerställa en snabb och pålitlig start när motorn är kall, och för att minska utsläpp när den är igång.

Eftersom detta uppvärmningselement är den mest avgörande komponenten på glödstiftet och gör att det kan uppfylla sin roll i tändningssystemet, måste dess funktionalitet verifieras under produktionsprocessen. Det är av denna anledning som glödstiftets prestanda noga testas i slutet av produktionslinjen för att kontrollera så att det fungerar enligt den givna specifikationen, inklusive dess uppvärmningstid och temperaturen det måste nå.

Det är detta test i linjeproduktionen som gör att glödstiftets spets blir grå/blå. Denna färgning uppstår vid oxidering av metallen som accelereras av den höga temperaturen den utsätts för under testet. Men den skadar inte glödstiftet, och försämrar inte heller dess prestanda.

Så istället för att leda till oro hos tekniker när de öppnar lådan, bör det ses som ett gott tecken eftersom det indikerar att glödstiftet som de ska installera har testats och fungerar enligt dess givna specifikation, och kommer att fungera som förväntat från en av världens främsta leverantörer av OE-bildelar.

DENSO är ledande inom biltekniken och har gjort betydande investeringar i forskning och utveckling vilket har hjälpt oss att bana väg för ökad effektivitet, kraftfulla och pålitliga dieselmotorer med minimala utsläpp.

DENSO eftermarknad, som naturligtvis förlitar sig på denna expertis, erbjuder således ett omfattande OE-kvalitetsprogram för glödstift, och drar fördel av sin banbrytande teknik och ger fantastisk startprestanda med utökade efteruppvärmningstemperaturer, för att leverera en komplett lösning med konkurrenskraftigt pris.

För mer information om DENSOs utbud av glödstift, besök DENSO glödstiftsidor och DENSO E-katalog.

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.031