Hög tid att boka in Autogloben 2018!

| Medlemsnyhet | Företag Autogloben

Autogloben 2018 arrangeras 31 januari-1 februari i Stockholm Globe Arena.

Autogloben vänder sig primärt till fordonsbranschens service- och eftermarknad runt Stockholm och Mälardalen. Verkstadsägare, servicemarknadschefer, mekaniker, plåtslagare, lackerare, däck- och reservdelsspecialister och bilhandel kommer till Autogloben för att uppleva och ta del av den senaste tekniken ”live” inom verkstadsutrustning, reservdelar, tillbehör, plåt och lack samt däck och fälg.

Det är bara några månader kvar till 2018-års viktigaste mötesplats för fordonsbranschens service- och eftermarknad, Autogloben 31 januari-1 februari i Stockholm Globe Arena.

– Intresset att medverka är stort. Det är ett resultat av att både besökare och utställare upplevde att premiärmässan 2016 genererade hög affärsnytta för dem, säger Carmen Brüning, affärsansvarig för Autogloben hos arrangerande Svenska Mässan.

Carmen Brüning berättar att Autogloben 2018 kommer att bli större än premiäråret 2016, både sett till antalet utställare och besökare.

– Det är en mässa för i första hand Stockholm och Mälardalen, men vi vet att den förra mässan även lockade besökare från andra delar av Sverige. Det visar att det finns ett stort behov att mötas och att göra affärer, därför arbetar vi målmedvetet för att erbjuda fordonsverkstadsbranschen i regionen en heltäckande fordonsverkstadsmässa. Besöksanledningarna kommer  att vara många och unika. Det skall inte undgå någon varför det är viktigt och värdefullt att besöka Autogloben, säger Carmen Brüning.

Även Autoglobens samarbetspartners, MRF, FVU och DRF, laddar redan inför mässan 31 januari till 1 februari nästa år.  Som branschorganisationer är fokus på att möta och informera medlemmar, men också att söka efter nya medlemmar bland Autoglobens besökare.

 – Autogloben 2016 var en succé på många sätt för oss på MRF. Vi fyllde samtliga seminarier till sista plats och i vår monter fick vi fantastisk respons från besökare, medlemmar och presumtiva medlemmar, berättar Tommy Letzén, vd på MRF, Motorbranschens Riksförbund.

– Från MRFs sida ser vi det som naturligt att vara medarrangör till Autogloben 2018 i Stockholm. På detta sätt får vi fler tillfällen att möta branschen och diskutera aktuella frågor.

Tommy Letzén berättar vidare att MRF:s öppna seminarier under Autogloben 2018 kommer bland annat att innehålla frågor om modern teknik med anledning av det teknikskifte som branschen är inne i tack vare ökad digitalisering och arbetet med att minska fordonsflottans fossilberoende.

– Dessutom. I samband med Autogloben 2018 kommer vi också förlägga vår årliga plast-, lack- och skadekonferens till Globen, tillägger Tommy.

Även Gilbert Fransson, som företräder samarbetspartnern FVU, Fordonsverkstadsutrustarna, kan se tillbaka på en framgångsrik Autogloben 2016, samtidigt som det innebär att förväntningarna inför Autogloben 2018 skruvas upp ett par snäpp även för dem.

– Både utställare och besökare var mycket nöjda 2016 när vi hade premiär och de uttryckte sin förhoppning att detta borde vara återkommande de år man inte har den stora Automässan i Göteborg, säger Gilbert Fransson.

Han framhåller att verkstadsägare och mekaniker kan på plats ta del av den allra senaste utrustningen och trender inom verkstadssidan, samt ta del av intressanta branschseminarier arrangerade av MRF.

– Man kan säga att Autogloben är en minimässa av Automässan i Göteborg samt att man hinner att besöka alla utställare för att ”klämma” och ”känna” på deras verkstadsutrustning samt ta del av deras extraerbjudanden i lugn ro. 

– Framför allt är Autogloben ett utsökt tillfälle för de verkstäder i Storstockholm och Mälardalen som bara har tid att lägga några timmar på sitt mässbesök. Detta utan långa transporter.

För företagen inom däck och fälg var den förra Autogloben någonting helt nytt. Peter Buhre, talesperson för Däckspecialisternas Riksförbund, DRF, betonar hur viktigt det är att alla aktörer inom servicemarknaden i Stockholm möts.

– Vi uppskattar att möta de branschkollegor som vi samarbetar med dagligen. För eget vidkommande kommer vi att agera under paraplyet Däckbranschen Sverige, som är återförsäljarna, däckleverantörerna och Svensk Däckåtervinning i förening, berättar Peter Buhre, DRF.

Arrangör är Svenska Mässan i Göteborg. Officiella samarbetspartners är branschorganisationerna Fordonsverkstadsutrustarna, FVU, Motorbranschens Riksförbund, MRF och DRF, Däckspecialisternas Riksförbund.

För mer information kontakta: Carmen Brüning, affärsansvarig Autogloben Svenska Mässan tfn: 031-708 80 92, e-post: carmen.bruning@svenskamassan.se

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Autogloben

Mässans gata/Korsvägen
412 94 Göteborg
Sverige
Autogloben

Sänd till en kollega

0.061