23948sdkhjf

7 viktiga punkter i ett säkerhetsdatablad

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

När du köper bilvårdsprodukter och andra kemiska produkter ska du senast vid leverans få ett säkerhetsdatablad från din leverantör.

Dokument från leverantören
Ett säkerhetsdatablad är ett lagstadgat dokument som ska innehålla information om egenskaper och rekommenderad skyddsutrustning vid användning av en kemikalie. Säkerhetsdatabladet ska ge de som arbetar med, eller i närheten av kemikalier, information så att de kan skydda sig mot hälsoskador.

Hitta relevant information
Eftersom ett säkerhetsdatablad innehåller 16 avsnitt kan det ta lång tid att bläddra igenom hela dokumentet för att hitta informationen du söker. Som tur är finns det några avsnitt som är viktigare än andra. Vi har skapat en guide som du kan ladda ner med de sju viktigaste punkterna i ett säkerhetsdatablad. 

Ladda ner guiden här

Gör det enkelt för dig
Skulle du vilja ha alla dina säkerhetsdatablad samlade på ett ställe och få dem uppdaterade automatiskt så du alltid har senaste version? Vi på EcoOnline erbjuder ett digitalt kemikalieregister där du även kan få ut både skyddsblad och etiketter på ett enkelt sätt. Det finns också en modul som hjälper dig med dina riskbedömningar. Om du har dina säkerhetsdatablad i ett digitalt kemikalieregister så får du en bra översikt över alla produkter och risker vilket gör att du sparar både tid och pengar om du har dem i pärmar just nu. 

Testa en demo här

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Sänd till en kollega

0.087