23948sdkhjf

Intervju med Prestones globala R&D Direktör, Bruce Ellis

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Vi talade med Prestones globala tekniska direktör, Bruce Ellis, om varför kylvätskan är avgörande för optimal motorprestanda - särskilt under vintermånaderna - och vad som gör att Prestone sticker ut från andra kylvätskor.

Vi talade med Prestones globala tekniska direktör, Bruce Ellis, om varför kylvätskan är avgörande för optimal motorprestanda - särskilt under vintermånaderna - och vad som gör att Prestone sticker ut från andra kylvätskor.

"Med vinter och kallare förhållanden på gång, är nu den perfekta tiden för mekaniker att säkerställa att deras kunders fordon är beredda extrema temperaturer. Påfyllning eller byte av olja och kylvätska, kontroll av andra vätskor, utgör en väsentlig del av vinterbilsunderhållet. "

"De flesta fordonsägare vet hur viktigt det är att regelbundet kontrollera oljenivåerna och hålla sig till tillverkarens serviceanvisningar. Det som ofta blir förbisett är att kylvätskan försämras över tiden och de flesta traditionella kylvätskor behöver bytas vartannat till vart tredje år. Under vintermånaderna är det särskilt viktigt att ha rätt typ och nivå av kylvätska i motorn för att förhindra frysning, skador och motorfel. "

- Varför är det viktigt att kontrollera dina kylvätskenivåer, speciellt nu?

"Om motorn har fel typ eller nivå av kylvätska kan resultaten bli förödande under de kalla vintermånaderna. Om vätskan fryser kommer det att expandera i volym och orsaka sprickor i kylsystemet. När kylvätskan läcker ut kommer motorn att överhettas. Denna kombination kan leda till ett allvarligt motorfel. "

- Varför rekommenderar du Prestone? Vad är det för skillnad på Prestone jämfört med något annat på marknaden?

"Prestones forskare är unika experter inom området och har varit i framkant av kylmedels teknik sedan 1927. Idag är Prestone det ledande varumärket på kylvätska i USA.

"Prestone har allt du kan förvänta dig av en varumärkesledare på en av de mest krävande bilmarknaderna globalt och innehåller ingredienser av högsta kvalitet för att bibehålla optimal motortemperatur. Efter att ha testats i några av de extrema temperaturerna i öknen i USA är Prestone mer än kapabel att skydda mot frysning och överhettning i Europa. "

"Men det är bara en del av det. Prestone innehåller även ingredienser för att förhindra korrosion inuti kylsystemet samtidigt som varje metall och icke-metalldel skyddas. Moderna motorer är extremt komplexa maskiner, bestående av tusentals delar, så Prestones världsberömda forskare har utvecklat en formel som skyddar kylsystemet för alla bilar och lätta lastbilar på marknaden. När Prestone används för att ersätta gammal kylvätska vid det normala serviceintervallet, kommer det att skydda kylsystemet för alla bilmotorer i upp till 10 år eller 240 000 km ".

"Slutligen kan Prestone blandas med alla andra typer och färg av kylvätska i världen, så oberoende av kylvätskan som redan finns i motorn är Prestone perfekt för påfyllning. "

Om Prestone: I över 90 år har Prestone varit i framkanten av kylmedelsutveckling. Inspirerad av sin historia är Prestones forskare dedikerade en kontinuerlig utveckling av kylmedelsteknik. Prestone kan överträffa konkurrensen genom att använda sin exklusiva relation med världens största fordonstillverkare. Återigen kommer det ner till testning; När en ny motor skapas med användning av nya material, är Prestone hängivna att se till att dess patenterade kylvätska skyddar alla komponenter i upp till 10 år eller 240 000 km, garanterat!


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Stallarholmsvägen 46
124 59 Bandhagen
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.109