23948sdkhjf

Torkarbladstillverkaren TRICO firar 100 år!

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

TRICO Products Corporation, en global ledare inom torkarbladsteknik firar sitt 100-årsjubileum under 2017. TRICO som grundades 1917, kommer att fira ett sekel av torkarbladsutveckling och innovation under hela 2017.

TRICOs historia började när en cyklist och en bilist krockade på en gata i Buffalo, New York, sent en regnig natt 1917, var det något som fick en inverkan runt om i världen. Även om cyklisten inte skadades allvarligt var olyckan tillräckligt för att i grunden skaka om föraren, Buffalos teaterägare JR Oishei. Han svor därefter på att en sådan olycka aldrig skulle hända igen och Oshei var fast besluten om att förbättra möjligheterna för förarna att kunna se bättre vid dåligt väder och bildade företaget, Tri-Continental Corporation (senare förkortat till Tri-Co).

Genom att vara en föregångare i branschen, då bilarna inte ens byggdes med torkarblad från början utvecklade TRICO, Rain Rubber - bolagets första massproducerade och manuellt kontrollerade torkarblad. Ett decennium senare introducerade TRICO det första tvåbladsystemet, Visionall. Fler än 1000 patent senare är TRICO visionären bakom många innovationer som förbättrar säkerheten för sikt, inklusive vindrutespolarsystemet, det bakre torkarbladet och den senaste bygellösa (”Flatblade”) teknologin.

Under dessa 100 år har TRICO blivit originalutrustning på många ikoniska fordon som Ford Model T, Ford GT40, Original Mini, Maserati, Aston Martin DB3, Lotus Esprit, Jaguar XJ220 och Koenigsegg.

TRICO har inte bara visat vägen för torkarbladets utveckling, man har också tillbringat det senaste århundradet med att expandera globalt, öppna divisioner i Europa, Australien, Argentina, Brasilien, Mexiko och Kina. Idag levererar TRICO ett av de mest omfattande sortiment av torkarbladslösningar för konsument, IAM och OEM (Biltillverkarna).

Om TRICO: I över 100 år har TRICO Products Corporation varit en av världens största tillverkare av torkarbladsprodukter och system med verksamhet i Asien, Australien, Nordamerika, Sydamerika och Europa. TRICO utvecklar avancerade torkarteknologi för fordonstillverkare och förare världen över. TRICOs forskning och utvecklingsteam bedriver stolt TRICO tradition att utforma torkarblad med ledande innovativ teknik för att säkerställa maximal hållbarhet och förbättrad sikt.

För mer information om TRICO torkarblad, besök www.ferdfelt.se eller kontakta Ferdfelt Trading AB på 08-749 35 50.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Stallarholmsvägen 46
124 59 Bandhagen
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.067