23948sdkhjf

Nytt centrum som ska hjälpa företag att byta ut farliga ämnen

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

Utfasning och substitution av kemikalier är något som både tillverkare och användare av bilvårdsprodukter och andra kemiska produkter måste arbeta med.

För en vecka sedan blev det officiellt att RISE i Borås får uppdraget av regeringen att starta ett Substitutionscentrum. De ska förse företag, forskare och andra som har ett behov av ökad kunskap om farliga ämnen om vilka alternativ som går att använda.

Centrumet ska bygga på vetenskaplig grund och styras av industrin och samhällets behov.

- En central del av verksamheten blir en rådgivningstjänst där exempelvis näringsliv, akademi, branschorganisationer och strategiska innovationsprogram kan få hjälp. Även upphandlande myndigheter som kommuner och landsting kan behöva hjälp med att ta reda på om en produkt innehåller en oönskad kemikalie eller har tillverkats med en process där sådan använts, säger Pernilla Walkenström, chef för division Biovetenskap och material inom RISE.

RISE kommer till Miljö- och Kemidagarna den 23-24 maj, 2018 och föreläser om substitution. Boka din plats till konferensen redan nu och ta del av boka tidigt rabatten på 1000 kr.

Miljö- och Kemidagarna arrangeras av EcoOnline. Här kan du träffa andra som arbetar med liknande frågor, bli uppdaterade om nya lagar och förordningar och praktiska fall. Forskare, myndigheter och näringsliv ger olika infallsvinklar under samma tema.

Gå till Miljö- och Kemidagarnas hemsida här. 

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.058