23948sdkhjf

Män, yrke och cancer - Movemberkampanj

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

Movember är en internationell kampanj för att uppmärksamma manssjukdomar, särskilt cancer. På EcoOnline vill vi uppmärksamma sambanden mellan män, yrke och cancer under november.

Under månaden arbetar vi för att sprida kunskap, uppmana verksamheter att arbeta förebyggande och hjälpa verksamheter med digitala verktyg bl.a. för registreringen av utsatta anställa.

Utsatta yrken
Personer som arbetar inom bygg, anläggning, betong, cement och isolering har en ökad risk för att få cancer jämfört med övriga befolkningen. Andra yrken som också har en förhöjd risk att få cancer är brandmän, sjömän, motorreparatörer, kran- och hissoperatörer, lastbilschaufför och operatörer av andra stationära och motoriserade fordon.

Lagstiftning för att se samband
Det är inte ovanligt att det tar 20-30 år från exponering till man blir sjuk i cancer. För att enklare kunna se sambandet mellan exponering av cancerogena ämnen på arbetsplatsen och cancer decennier senare finns det nu lagkrav. Lagstiftningen säger att alla arbetsgivare är skyldiga att föra register över arbetstagare som utsätts för cancerframkallande ämnen på arbetsplatsen och informationen ska förvaras i 40 år.

Digitala verktyg underlättar
Vi på EcoOnline erbjuder digitala lösningar för att verksamheter enklare ska få en bra översikt över sina kemikalier, sin kemikaliehantering och kemikaliedokumentation. Vi kan även erbjuda ett exponeringsregister för att verksamheter enkelt ska kunna registrera de anställda som exponeras för bl.a. cancerframkallande ämnen inklusive både frekvens, mängd och längd.

Få hjälp med att kartlägga ert behov
Är du osäker på om du uppfyller kraven för registrering i ett sådant register? Klicka här och fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig så att vi kan kartlägga era behov tillsammans.

Erbjudande
För att fler verksamheter ska få bättre koll på cancerframkallande produkter och ämnen har vi skapat ett erbjudande där vi tillsammans även gynnar cancerforskningen.

EcoOnline har startat en insamling “Ett bra arbetsliv utan cancer” i samarbete med Cancerfonden där vi skänker:

  • 500 kr för varje sålt kemikalieregister
  • 1.000 kr för varje sålt exponeringsregister

Vill du också skänka pengar kan du klicka här för mer information. Insamlingen sker under november 2017.

Klicka här för att läsa mer om sambanden mellan män, yrke och cancer

Klicka här för att få en demo av ett digitalt kemikalieregister och exponeringsregister

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.057