23948sdkhjf

Exporterad säkerhet - Q & A med Stéphane Legret från Brigade HQ, London

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Sedan Brigade Electronics grundades 1976 har Brigade vuxit från en blygsam start till en världsledande marknadsledare inom kommersiell säkerhet. Denna framgångshistoria kunde aldrig ha varit möjlig utan talang och engagemang för dess personal.

För att ge insikt i Brigades verksamhet, har Stéphane Legret, Regional Export Sales Manager svarat på några frågor.

Hur länge har du arbetat för Brigade Electronics?

Jag började hos Brigade i januari 2009. Jag hade alltid arbetat inom den globala fordonsindustrin, men mer personbilen i stället för tunga fordonssektorn. Det var ett fascinerande byte att göra. Brigades banbrytande säkerhetsprodukter imponerade på mig från första början och det ger mig stor tillfredsställelse att veta att arbetet jag gör resulterar i att rädda människors liv.

Vad är din nuvarande roll och vad innebär det?

Som Regional Export Sales Manager involverar min roll direkta kontakter med våra distributörer i Skandinavien, Frankrike och Österrike. Ungefär en tredjedel av min tid spenderas besökande kunder som att erbjuda försäljningsstöd, produktpresentationer och träningssessioner, fältbesök och närvaro på utställningar i hela min region. Den återstående tiden är jag baserad på vårt brittiska huvudkontor i Kent, där jag är involverad i hela försäljningen, från allmänna frågor, prissättning och orderbehandling till kundsupport. Jag är också ansvarig för budgetering och rapportering till ledningen.

Jag tycker verkligen om resandet och det är fantastiskt att jag kan använda mina språkkunskaper - jag är fransman som har bott i Storbritannien sedan 1981.

Varför valde du att arbeta inom bilindustrin?

Jag har alltid varit intresserad av fordon av något slag - som tonåring hade jag mopeder och motorcyklar och trivs med dem. Jag är inte längre praktisk i den meningen, men det skadar inte med förståelse för mekanik, eftersom det hjälper till när det gäller att uppskatta tillämpningen av våra produkter.

Vad anser du vara den viktigaste faktorn när du bygger kundrelationer?

Ärlighet och omsorg, för det ger förtroende. Om du har förtroende som grund, skapar du goda och långvariga relationer.

Hur har Brigade Electronics utvecklats sedan du började arbeta i företaget?

När jag började 2009 var det 60 anställda med en omsättning under 10 miljoner pund. Idag har företaget 170 anställda och kommer att uppnå över 40 miljoner kronor omsättning under detta räkenskapsår. Ökade säkerhetsbestämmelser i Europa och över hela världen har lett till en enorm tillväxt och en ökad efterfrågan. Vi är det enda verkligt globala företaget i vår bransch, med distributörer på alla fem kontinenter.

Vilka förändringar har du sett i branschen genom åren?

På den positiva sidan har tekniken utvecklats dramatiskt, och Brigades banbrytande produkter är alltmer sofistikerade, vilket bidrar till att förbättra fordonssäkerheten ytterligare. Men med ökad efterfrågan kommer ökad konkurrens, och tyvärr har några av dessa konkurrenter inte samma noggranna standarder som vi har. Under de senaste åren har det blivit en ökning av billiga, substandard-enheter som tillverkas i Fjärran Östern. De är kopior av kopior, utan kvalitetskontroll eller ackreditering, och det är oroande att veta att de monteras i fordon.

Vår utmaning är att sprida bästa praxis i hela branschen och erbjuda högkvalitativa och pålitliga produkter till marknaden som främjar verkliga förbättringar av trafiksäkerheten.

Av alla Brigades produkter, vilken tror du har haft störst betydelse för fordonssäkerheten?

Det är omöjligt att välja en! Varje produkt har varit nyskapande för sin tid, från det första backlarmet som introducerades i Storbritannien av Brigade 1976, till vår senaste 360​​° kamerasystem och radarsystem. I vår nuvarande portfölj arbetar alla produkter tillsammans för att få en övergripande säkerhetslösning som hjälper till att eliminera blinda fläckar som orsakar så många olyckor på allmänna vägar och på arbetsplatser.

Om du tittar i Kristallkulan - i en futuristisk värld, beskriv din drömsäkerhetsprodukt!

Drömmen för mig skulle vara en säkerhetslösning som förhindrar alla kollisioner och alla dödsfall som orsakas av mobila fordon. Det kan tyckas svårt att föreställa sig den dagen, men tekniken går så fort att det inte verkar som futuristiskt som det låter.

För mer information om Brigade, kontakta Patrik Ferdfelt på 070-636 13 76 eller på patrik@ferdfelt.se.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Sänd till en kollega

0.06