Verkstadsföretagarna & SFVF = 200% för verkstadens bästa

| Medlemsnyhet | Företag Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Verkstadsföretagarna har genom sitt avtal med SINF säkerställt att verkstäder kan få hjälp när det gäller arbetsmiljöfrågor, arbetsrätt och kollektivavtal vilket är en viktigt del i Godkänd Bilverkstad.

Samarbetet med SINF ger medlemsföretagens verkstäder hjälp med juridisk rådgivning, konkreta tips i specifika situationer och att agera bollplank inför förhandlingar eller stora verksamhetsbeslut. Att genom SINF få snabb och professionell hjälp skapar ett gynnsammare kostnadsläge och sänker riskerna i företagandet säger Bo Ericsson ordförande i Verkstadsföretagarna.

Autoexpertens verkstäder får nu möjlighet att till en låg kostnad också anslutna sig säger Anders Nilsson kedjeansvarig på Autoexperten.

Då får våra verkstäder hjälp att lösa frågor som exempelvis:

På verkstan kommer en anställd konstant för sent, beter sig otrevligt mot kollegorna och är rent allmänt är ovillig att samarbeta och agera för en god arbetsmiljö.
Hur ska man få in uppfyllandet av SAM-ansvaret (systematiskt arbetsmiljöarbete) i vardagsarbetet?
Behöver vi verkligen skriva ett kompanjonsavtal? Vad kan hända annars?
Vad innebär rehabiliteringsansvaret för vår verkstad?
Vilken hjälp kan vi få inför en förestående arbetsmiljöinspektion från Arbetsmiljöverket. Ett uppdaterat och löpande arbetsmiljöarbete är en förutsättning för att inte råka ut för nedslag och sanktionsavgifter
Gäller Dataskyddsförordningen även för vår lilla verkstad?

Att göra rätt i arbetsrättsliga frågor är oerhört viktigt. Felaktig handläggning gör ofta att företaget drabbas av onödiga och stora kostnader i form av skadeståndsanspråk och det vill vi undvika säger Anders Nilsson avslutningsvis.

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Alströmergatan 18
112 47 Stockholm
Sverige
Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.054