23948sdkhjf

Få helikoptervy med Brigade – Nu lanserar vi generation 2 av Backeye 360!

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Alla fordon har blinda fläckar - områden runt fordonet som är dolda för föraren. Vid manövrering innebär dessa blinda fläckar en betydande fara för någonting eller någon i fordonets närhet och hämmar förarens förmåga att använda fordonet säkert.

Varför Backeye®360

Alla fordon har blinda fläckar - områden runt fordonet som är dolda för föraren. Vid manövrering innebär dessa blinda fläckar en betydande fara för någonting eller någon i fordonets närhet och hämmar förarens förmåga att använda fordonet säkert.

Speglar och enkla kameror hjälper till att se blinda fläckar, men även med denna extra hjälp kan chauffören fortfarande inte se allt runt fordonet. När allt kommer omkring kan de antingen titta på vägen, eller i en bildskärm eller i en spegel. Forskning visar att den tid det tar att skanna fyra speglar, bedöma och sedan reagera på risker, även vid hastigheter så låga som 5 km/h kan ett fordon flytta sig upp till 10m.

Fördelar med Backeye®360

Fördelarna med systemet sträcker sig utöver att minska kollisioner med människor och föremål. Omfattande sikt över omgivningen hjälper föraren att manövrera med låg hastighet och minimerar skador, eftersom förare av större fordon kan se och undvika föremål som ligger på marken.

Backeye®360 System;

·         Eliminerar blinda fläckar och förbättrar säkerheten

·         Omfattande översikt över omgivningen i en enda bild

·         Minskar kollisioner med människor och föremål

Hur det fungerar

Backeye®360 är ett intelligent kameraövervakningssystem som är utformat för att hjälpa till med manövrering vid låga hastigheter genom att föraren ger en fullständig översikts vy av fordonet i realtid.

Brigade erbjuder ett val av 360° -teknik, som arbetar med fyra ultravidvinkelkameror som var och en täcker en hel sida av fordonet med en vinkel på över 180°. Högt monterad på framsidan, baksidan och sidorna täcker de kalibrerade kamerorna hela det omgivande området, inklusive fordonets eller maskinens blinda fläckar.

De fyra live bilderna skickas samtidigt till en elektronisk styrenhet (ECU) där de omedelbart behandlas, kombineras, blandas och sys ihop till en bild. Förvrängningen från vidvinkel kameralinsen korrigeras också innan de levererar en tydlig, singel, jämn, realtidsbild på förarens bildskärm.

För mer information om Brigade, kontakta Patrik Ferdfelt på 070-636 13 76 eller på patrik@ferdfelt.se.

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.061