23948sdkhjf

Ny tjänst för god arbetsmiljö på däckverkstäder

| Medlemsnyhet | Företag Glykol AB

Nu lanseras tjänsten Arbetsmiljö Däckverkstad som gör det enkelt för verkstaden att göra en riskbedömning för bra arbetsmiljö.

Tid är den främsta bristvaran för de allra flesta idag, samtidigt behöver företaget och däckkedjorna värna om medarbetarnas hälsa. Systematiskt arbetsmiljöarbete är helt enkelt lönsamt och det snabbaste sättet att komma igång är att göra en riskbedömning.  

Glykol AB är marknadsledande inom ledningssystem, riskanalys och kvalitetskontroll för fordonsverkstäder med över 1000 verkstäder som använder någon av deras tjänster. Nu breddar de sin verksamhet med tjänster för däckverkstäder och kedjor inom däck. Först ut är en tjänst för effektiv riskbedömning för däckverkstäder.

- Företag är allt mer medvetna om att en god arbetsmiljö är lönsamt, berättar Peder Söderlind, VD på företaget Glykol. Riskbedömning är enligt mig det snabbaste sättet att komma igång med ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Det blir snabbt konkreta åtgärder som ger en verklig effekt i verksamheten. 

Det är nu sju år sedan Arbetsmiljöverket gjorde sin stora drive mot däckverkstäder. Och även om mycket hänt sedan dess finns det många risker i arbetsmiljön på däckverkstäder. Tunga lyft av hjul, buller, vibrationer, gummipartiklar, pumpning av stora däck, svetsning, hantering av kemikalier och maskinsäkerhet är några av de risker som finns för medarbetare på däckverkstäder. Arbetsgivaren skall regelbundet undersöka arbetsförhållandena och bedöma riskerna. I riskbedömningen skall det anges vilka risker som finns. De brister som finns skall noteras, bedömas, åtgärdas. Det skall beskrivas vilken effekt åtgärderna får. Hela processen, riskbedömningen skall dokumenteras skriftligt.

Den tjänst som nu lanseras ger verkstaden tillgång till kontrollunderlag och kan på så vis undersöka arbetsmiljön. Brister markeras och en handlingsplan skapas automatiskt. Hela processen dokumenteras och på detta vis kan varje däckverkstad påvisa sin ambition att ha en god arbetsmiljö för sina medarbetare.  På central nivå får ledningen förståelse för vilka brister som är vanligast och på så vis går det att adressera olika utmaningar på ett effektivt sätt. Konceptet har utvecklats för god arbetsmiljö inom truck och lager där Toyota Material Handling är exklusiv kund. 

Läs mer om tjänsten här http://glykol.com/dack/

Tveka inte att kontakta Bengt Ericson, konceptansvarig på Glykol AB för en lunch eller ett möte. Maila på bengt@glykol.com så kontaktar han dig. Eller så slår du helt enkelt en signal 0705-255429

 

Medlemsnyhet

Företag
Glykol AB

PILGRIMSVÄGEN 62
126 48 Hägersten
Sverige
Glykol AB

Sänd till en kollega

0.068