23948sdkhjf

Service och dokumentation gjort enkelt. ✔

| Medlemsnyhet | Företag Digitalservicebog ApS

Kan en oberoende reparatör hindras från att få tillgång till eller att uppdatera ett tryckt eller elektroniskt register över fordonets servicehistorik?

Nej, eftersom en fordonsleverantör och/eller dess auktoriserade reparatörer sannolikt är den enda källan till en komplett serviceredovisning för fordon av dess varumärken.
Vägran att bevilja tillgång till servicehistoriken skulle sannolikt innebära att avtalen mellan fordonsleverantören och dess auktoriserade reparatörer bryter mot EU:s konkurrensregler - http://ec.europa.eu/competition/sectors/motor_vehicles/legislation/mv_faq_sv.pdf

Digitaliseringen väller in över bilbranschen - men är de digitala lösningarna ett problem eller en möjlighet?

Ett vet vi, och det är att alla verkstäder och återförsäljare behöver förhålla sig till att bli digitala - är man med in i framtiden eller är man på väg bort? 

Ett bra exempel: Många bilmärken har inte längre någon servicebok på papper - den är utbytt mot en onlineversion som ägs av biltillverkaren.

Det vill säga att ska man som verkstad utföra service på: Ford, Mazda, Skoda, Jaguar, Audi, Landrover, Mercedes, Seat, VW, Hyundai eller BMW - så ska man vara digital.
Många fler bilmärken är på väg med egna lösningar ... t.ex. Toyota, Renault, Kia 

INTE BARA ETT PROBLEM FÖR DEN ”FRIA BRANSCHEN.”Alla verkstäder/återförsäljare har samma problem; även om de är t.ex. en BMW-verkstad (som är ett av de märken som har sin egen låsta servicebok), så ska de ju förhålla sig till hur man utför service på andra bilmärken. 
Att ge kund- och servicedata till tillverkarna är som att gräva sin egen grav - bilbranschen har blivit beroende av biltillverkarna, ju mer service man registrerar i tillverkarnas databaser desto mer beroende blir man - SE DEN HÄR VIDEON.

Är tillverkarnas serviceböcker så dåliga? - Bestämt nej, men de har bara inte gjort vardagen enklare - de har ”glömt” att digitalisering ofta handlar om förenkling, öppenhet och effektivisering.
Ska din verkstad laga bilar så ska de ha gjort ett val om de är digitala eller inte, de som säger att det inte är aktuellt för oss finns inte kvar om några år.

Ska din verkstad laga bilar i framtiden finns det bara 2 lösningar.

  • Ge biltillverkaren all information ...
  • Eller - Använd bilbranschens gemensamma servicebok - Digital-Servicebook.com

Vad väljer du?

Digital-servicebook.com är Nordens största serviceregister online på 5 språk.

SKAPA ÅTKOMST

Medlemsnyhet

Företag
Digitalservicebog ApS

Vordingborgvej 79 - 1.sal
4700 Næstved
Danmark
Digitalservicebog ApS

Sänd till en kollega

0.066