23948sdkhjf

IRT från Hedson 50 år!

| Medlemsnyhet | Företag Hedson Technologies AB

Hedson Technologies historia går tillbaka till det sena 1960-talet när vi var först med att uppfinna infraröda torkar med kortvågig IR.

Oöverträffad torkförmåga
IRT från Hedson har ett brett sortiment av torkar baserade på kortvågig infraröd (IR) och ultraviolett (UVA) teknik, där varje modell har sitt eget speciella användningsområde. IRT-produkterna är användarvänliga och mycket enkla att flytta runt i verkstaden.

Marknadens effektivaste reflektorer
Vi är ensamma om att ha guldbelagda reflektorer bakom kortvågslamporna. Därför har också våra IR-torkar en oöverträffad torkförmåga.
Hyperion FreeForm-reflektorerna ger en jämnare värmebild och större torkyta än konventionella reflektorer, samtidigt som energiförbrukningen sänks. Detta i sin tur ökar produktiviteten och höjer torkningens kvalitet.

Härdar lacket inifrån och ut
Alla IR-torkar har kortvågsteknik. Detta, tillsammans med de unika IRT FreeForm-reflektorerna av 24 karats guldbelagda reflektorer med 97 % reflektion, levererar därmed marknadens bästa möjliga värmeöverföring. Efter bara 3 minuters torkning kan man slipa med perfekt resultat. 
Kortvågig IR har även flera andra fördelar. Den är lätt att styra, ger full värme omedelbart och tränger djupt in i lacken. Lacken torkar inifrån och ut utan att lösningsmedel och fukt blir kvar och ger kvalitetsproblem. Värmeförluster till luften hålls nere och all energi överförs till den yta som ska torkas.

Framgångsrik historia
Historien började i Vänersborg, sent 1960-tal, med Infrarödteknik AB, som 1999 förvärvades av Hedson Technologies AB. Sedan starten har infraröd teknik varit marknadsledande, mycket pga väl genomtänkt och testad formgivning, baserad på användarvänlighet och prestanda.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hedson Technologies AB

Hammarvägen 4
232 37 Arlöv
Sverige
Hedson Technologies AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078