23948sdkhjf

EcoOnline till Storbritannien och Irland genom förvärv av DCM Compliance

| Medlemsnyhet | Företag EcoOnline AB

EcoOnline, Nordens ledande leverantör av kemikaliehanteringssystem, förvärvar DCM Compliance. Genom förvärvet kommer EcoOnline träda in i en av de största marknaderna i Europa.

Med över 30% årlig tillväxt 2015 - 2017 och flera kända varumärken som Procter & Gamble, Merck och Kerry Group som kundreferenser, blir DCM Compliance en strategiskt viktig del av EcoOnline.

CEO för EcoOnline Group, Göran Lindö, anser att de två företagen har många likheter i både affärsmodell och strategi men DCM kommer att öppna upp för nya möjligheter.

- Vi upplever en stor efterfrågan på kompletta lösningar för hälsa-, säkerhet - och miljösystem. EcoOnline har Nordens största databas för kemikaliedokumentation och tillsammans med DCM Compliances HSE-system kan vi erbjuda just det

- Genom att dela kunskap och erfarenheter kommer vi att bli Europas ledande leverantör av kemikaliehanteringssystem. Tillsammans kan vi uppfylla våra kunders behov och växa vidare, säger VD för DCM Compliance, Henry Mooney.

Läs mer

Fakta om EcoOnline

EcoOnline är en ledande leverantör av digitala lösningar för hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) som hjälper verksamheter att få kontroll och följa lagstiftningen – enkelt och kostnadseffektivt. Företaget grundades 2000 och har idag 5000 kunder och över 100 anställda i Norge, Sverige, Danmark och Finland. EcoOnline upplever stark tillväxt och ökad efterfrågan på sina tjänster på alla marknader.

Kärnverksamheten i EcoOnline är en unik plattform där verksamheter kan publicera och dela lagstadgad dokumentation för kemikalier. Plattformen länkar samman hela värdekedja så att du kan kommunicera oavsett om du är tillverkare, leverantör eller slutanvändare. I programvaran är det också möjligt att genomföra riskbedömningar och andra förebyggande åtgärder som substitution och registreringar av exponeringen av hälsofarliga ämnen.

 

Fakta om DCM Compliance

DCM Compliance grundades i maj 2004 av Henry Mooney och Dermot Dinan, och sysselsätter idag 28 anställda. Företaget erbjuder mjukvara och tjänster för att hjälpa organisationer att följa hälsa- och säkerhets-, transport- och kemikalielagstiftningen.

Deras digitala lösningar för säkerhetsdatablad och kontrollsystem för kemikalier används av ledande globala aktörer, från ett brett spektrum av branscher som läkemedel, medicin, vård och kemikalieproduktion.

 

Medlemsnyhet

Företag
EcoOnline AB

Drakegatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
EcoOnline AB

Sänd till en kollega

0.08