23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ändring i Monroe's stötdämpare program

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

Monroe's high-end stötdämpare serien Monroe Reflex, som funnits på eftermarknaden sedan 1999, kommer framåtriktad och i en glidande övergång att ersättas med den nya Monroe OESpectrum dämparen.

Det betyder, att i en övergångsfas finns både Monroe Original, Monroe Reflex och Monroe OESpectrum stötdämpare i Triscans katalogdata - dvs i TriWeb, TecDoc och andra kataloger, som använder Triscan katalogdata. Monroe Reflex stötdämpare kommer således att hittas i programmen tills en motsvarande Monroe OESpectrum dämpare införs. Då kommer båda typerna av dämpare att hittas i programmet tills lagret av Monroe Reflex-dämpare är slutsålda.

Monroe avslöjade redan om den nyutvecklade stötdämparen på Automechanika i Frankfurt i hösten 2016. Programmet omfattar för närvarande ca. 170 referenser, men kommer över tiden att utvidgas till att täcka 90 procent av den europeiska bilparken. 

Monroe OESpectrum är en nyare, men också dyrare stötdämpare än Monroe Reflex. Den nya serien använder Monroe's patenterade M-RTECH®2 Rebound Valving Technology™, där ventilsystemet innehåller två set av precisionskalibrerade ventilskivor, som separeras av en excentrisk spiralformad skiva, vilket bidrar till att eliminera oönskad och plötsliga ändringar i dämpkraften. Dessutom kommer dämparens olja, axeltätningar och en inre skruvfjäder mer effektivt stoppa att hoppa. Dessutom är kromplätering av kolven på kolvstången förbättrad och ett teflonband runt kolven minskar friktion.

De konstruktionsrelaterade förbättringarna bidrar till ett säkert väggrepp, minimering av buller och vibrationer och en mer bekväm körning. Utan att bilen känns hård i undervagnen, är stötdämparens förmåga att hålla hjulet på vägen förbättrad, vilket ger bättre sväng och inbromsning. Sist men inte minst förlängs garantitiden till fem år när det gäller produktkvalitet och funktion. 

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Sänd till en kollega

0.064