23948sdkhjf

"Get more – be part of it“

| Medlemsnyhet | Företag Schaeffler AAM GmbH & Co

Automechanika 2018: Schaeffler tar med besökarna till morgondagens bilverkstad

Automechanika 2018: Schaeffler tar med besökarna till morgondagens bilverkstad

Till 25 årsjubileet för Automechanikamässan i Frankfurt, presenterar Schaeffler morgondagens bilverkstad. Från 11 till 15 september 2018 kan besökarna på den internationella mässan fördjupa sig i fordonsreparationernas spännande värld. I linje med sin digitala agenda, som Schaeffler tillämpar inom framtidsprogrammet ”Agenda 4 plus One”, satsar Schaeffler Automotive Aftermarket på digitala utställningsobjekt och kombinerar dessa med system för Mixed och Augmented Reality , som utgör framtidens vardag på bilverkstäderna med virtuell kunskapsöverföring. Dessutom presenterar Schaeffler sin totala kompetens inom områdena drivlina, motor och chassi.

LANGEN, 11 juli 2018. Komplexa reparationslösningar förklaras illustrativt och interaktivt. I sin monter på Automechanika, med en yta om över 1.000 kvadratmeter (paviljong Forum: våning 0, monter: A01), tar Schaeffler med besökarna till morgondagens bilverkstad. Med produkter från sina märken LuK, INA och FAG presenterar sig Schaeffler Automotive Aftermarket som systemspecialist inom områdena drivlina, motor och chassi och visar nyheter inom produkter och tjänster på mässan. Dessutom demonstrerar företaget hur man möter de ständigt stigande kraven på reservdelsmarknaden för fordon, inte endast i nutid, utan också i framtiden, tack vare sin systemkompetens. Denna målsättning vill Schaeffler uppnå tack vare sin omfattande produktportfölj för drivlina, sina omfattande expertkunskaper när det gäller drivsystem till motorn, samt sitt breda utbud av delar inom chassiområdet, som är viktiga för säkerheten.

En titt in i framtiden med hjälp av virtuell verklighet
I år kommer man att skåda in i framtiden i Schaefflers monter. Höjdpunkten är en blick in i en blandad verklighet genom VR-glasögonen. I montern kommer proffs¬tekniker att visa live, hur man kan byta dubbelmassasvänghjul och kamkedja med interaktivt stöd i realtid. På detta sätt kan man låta vardagsarbetet på bilverkstaden smälta samman med virtuell kunskapsöverföring. ”Vi vill att besökarna i vår monter inte bara är åskådare. De måste bli en del av vår produktvärld och uppleva något ’extra’ på egen hand. Det är inte utan orsak som vårt motto lyder ”Get more – be part of it”, förklarar herr Michael Söding, styrelseledamot i divisionen Automotive Aftermarket hos Schaeffler AG. Dessutom kommer virtuell verklighet att användas vid presentationer av de centrala kompetensområdena drivlina, motor och chassi. Med hjälp av surfplattor kommer dessa teknikområden att presenteras på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Besökarna kan få information på olika detaljnivåer inom teknik-områdena, beroende på var och ens intresse. När besökarna håller surfplattorna framför något av de tre utställningsobjekten som använder digital verklighet (drivlina, motor och chassi), visas virtuell information om intelligenta reparationslösningar och specialverktyg från Schaeffler på bildskärmen. På önskemål kan besökaren också få ytterligare information om produktportföljen, marknadstäckning och potentialen på fordonseftermarknaden som resultat av detta. Med hjälp av virtuella animationer och interaktiva element visas handhavandet av dessa specialverktyg på ett enkelt och lättförståeligt sätt.

En titt bakom fasaden till framtida fordonsteknik
Inom ramen för mässans tema ”Morgondagens service och mobilitet” erbjuder Schaeffler dessutom en spännande inblick in i ”Schaeffler Glass Car”. Utställningsbilen är utrustad med ca. 40 produkter och tekniker från Schaefflers värld. Bland dessa finns E Clutch (elektrisk koppling), elektromekanisk krängningshämmare, temperaturstyrningsmodul och elektrisk drivning. Genom sitt servicemärke REPXPERT har Schaeffler likaså blicken fast riktad mot framtiden: på fem arbetsbord demonstrerar proffstekniker hur produkter och reparationslösningar kan underlätta vardagsarbetet på bilverkstäderna. Vid arbets¬borden används därvid surfplattor, som är direkt kopplade till portalen REPXPERT. Genom portalen kan användarna av REPXPERT snabbt och enkelt hitta lämpliga reservdelar och få tillgång till optimal hjälp vid utförande av professionella reparationer. Dessutom finns också tillgång till allt material för produkter från Schaeffler, såsom monterings¬videor, tekniska broschyrer och information om tjänster.
Vid montern kommer vi även att visa tävlingsbilen ”Audi e-Tron FE04”, som för närvarande körs i Formula E. Den är helt eldriven och demonstrerar på ett praktiskt sätt Schaefflers beprövade kompetens under de hårdaste tävlingsförhållandena. Ytterligare ett objekt som kommer att fånga uppmärksamheten på mässan är ”Audi RS5 DTM showcar” från Schaeffler.

Mer information finns på webbsidorna: www.schaeffler.com/automechanika

Medlemsnyhet

Företag
Schaeffler AAM GmbH & Co

Paul-Ehrlich Str. 21
63225 Langen
Tyskland
Schaeffler AAM GmbH & Co

Sänd till en kollega

0.065