23948sdkhjf

Nya EU-regler för märkning av fordon och drivmedelsstationer

| Medlemsnyhet | Företag Formac AB

För att underlätta för kunderna att välja rätt drivmedel till sina fordon, inom Europa, så har EU kommit överens om nya märkningsregler för nytillverkade fordon och drivmedelsstationer.

Ett nytt EU-direktiv (2014/94/EU) kräver att alla nya fordon samt alla bränslepumpar för bensin, diesel, fordonsgas (CNG), flytande fordonsgas (LNG), motorgas (LPG) samt vätgas (H2) har en märkning/identifierare. Alla identifierare måste vara på plats före den 12 oktober.

Märkningen gäller i princip alla nytillverkade fordon, även elhybrider och laddhybrider eftersom dessa fordon kan tankas med vissa av dessa drivmedel.

Syftet är att när kunderna kommer till en bränslepump och öppnar tanklocket på sitt fordon, kommer en gemensam bränsleidentifiering att ses på både fordonet och pumpen, vilket ger vägledning att bränslet är kompatibelt för användning med fordonet.

Förutom vid bränslepumpar och tanklock behöver märkningen även att finnas i instruktionsböckerna i nya fordon och hos återförsäljaren av fordonen. Märkningen består av symboler (CEN-standard), sk bränsleidentifierare enligt nedan exempel.

För mer information besök Formac.se


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Formac AB

Moränvägen 10
352 45 Växjö
Sverige
Formac AB

Sänd till en kollega

0.087