23948sdkhjf

Parkeringssensorer - ny produktgrupp hos Triscan

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

Så fick vår snabbast växande produktgrupp en ny medlem - och vårt sensorprogram räknar nu totalt 12 sensortyper. I den här artikeln får du mer kunskap om våra parkeringssensorer.

Vårt nya parkeringssensorprogram innehåller mer än 70 referenser tillverkad i OE-kvalitet. De använda elektroniska komponenterna är från ledande OEM-tillverkare och varje sensor är som en del av tillverknings- och kvalitetssäkringsprocessen omfattat av ett prestandatest före förpackningen. De flesta av Triscans parkeringssensorer är tillverkad av svart plast. Sensorerna kan lackeras, men måste innan lackeras med en plastprimer.

Här används de
Parkeringssensorer används i system, som under parkering eller manövrering av ett fordon, hjälper föraren genom att identifiera och indikera avståndet till eventuella hinder, för att förebygga olyckor. Systemen indikerar antingen visuellt, med hjälp av ljud eller en kombination av båda hur nära fordonet är från ett hinder. 
 
3 system, där använder olika teknologi 

  • Ultraljudssystem
  • Elektromagnetiskt system
  • Kamera baserat system

 
Det mest utbredda systemet använder ultraljudssensorer och är lättkänt på de synliga sensorerna som finns i fordonets stötfångare. Triscans program av bilspecifika sensorer innefattar uteslutande sensorer till ultraljudssystem, och i det följande förklaras tekniken bakom.    
 
Sån fungerar en ultraljudssensor
En ultraljudssensor kan både utsända och uppfånga högfrekventa ljudvågor. Sensorn kan dels konvertera elektrisk spänning till ljudvågor och dels konvertera ljudvågor till elektrisk spänning. Sensorn använder en piezoelektrisk omvandlare - vars kristaller förändrar storlek och form, när de tillföras elektrisk spänning - varvid ljudvågor genereras. Men kristallerna kan emellertid också generera elektrisk spänning när de utsätts för tryck, vilket också möjliggör för dem att fånga ljudvågor. Sensorn kan utsända och uppfånga ultraljud i intervallet 60-800KHz. Genom att generera en analog utgång kan sensorn mäta avståndet till ett givet objekt.

Stora kvalitetsskillnader
Två av de viktigaste komponenterna i en ultraljudssensor - och en av de främsta orsakerna till att sensorn fungerar korrekt - är själva sensorn och mikrochipen. Tyvärr finns det för många tillverkare, som använder komponenter av tvivelaktig kvalitet - med därav följande funktionsfel. En Triscan parkeringssensor är monterat med komponenter från ledande OEM-leverantörer och varje enskild sensor har testats innan den lämnar fabriken.  
 
Inhouse testutrustning
För att erbjuda och säkerställa hög service- och kvalitetsnivå investerar vi löpande i egen testutrustning. Samma som vi har gjort i relation till parkeringssensorer. Utrustningen används vid val av tillverkare, utveckling av nya produkter, provtagning och behandling av reklamationer. Till exempel kan vi matcha kvaliteten på våra produkter med originalprodukter. Men vi kan också ge våra kunder snabb och korrekt feedback i samband med behandling av reklamationer.
 
Många fördelar
Som det framgår av ovanstående finns det en bra anledning till att titta närmare på vår nya produktgrupp. Bred täckning, god kvalitet och kompetent service kombinerat med hög leveransförmåga kommer som bekant att ge nöjda kunder.

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Sänd till en kollega

0.076