23948sdkhjf

MEKONOMEN

Plus

Så hanteras Svarta listan av branschens aktörer

Antalet företag som väljer att inte följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer fortsätter att öka, skriver Råd och Rön som står bakom den så kallade ”Svarta listan”. Flest företag finns i kategorin motor.

Plus

Chef-intervju: ”Det är vår uppgift att bevaka hur vi ska ta hand om framtidens fordon”

Motormagasinet träffar Petra Bendelin som intog rollen som direktör för strategi och affärsutveckling hos Mekonomen Group lagom till coronapandemins utbrott.

Vincents utökar hos Mekonomen Katrineholm

Vincents Husbil & Husvagn i Varberg satsar vidare på sitt koncept med att sälja husbilar och husvagnar på uppdrag av fordonets ägare. Nu även i Katrineholm.

Vincents Husbil & Husvagn börjar samarbeta med Mekonomen

Tryck i verkstäderna trots coronatider

Med tassande steg tar sig fordonsbranschen tillbaka till ett någorlunda vaket tillstånd. På verkstäderna rullar kunderna in igen och humöret runt om i branschen stiger i takt med att vårsolen värmer allt mer.

Dataintrånget ställde till det för Mekonomen

Dataintrång kan ställa till det rejält för vilket företag som helst. För Meca/Mekonomens del gav det en massa merjobb och nu en försenad rapport för första kvartalet 2020.

Mekonomen förutspår negativa konsekvenser av covid-19

Ett osäkert år väntar och Mekonomen Group räknar med att coronaviruset kommer att ge negativa effekter för bolaget. 2019 var dock ett positivt år och fjolårets årsredovisning finns nu publicerad på nätet.

Mekonomen utsatt för dataintrång

Hämta- och lämnaservice hos Mekonomen

Även Mekonomen har märkt av en ökad oro hos sina kunder sedan coronaviruset började sprida sig. Nu utökar de sin hämta- och lämnaservice till ytterligare 200 verkstäder.

Högst antal Godkänd bilverkstad från Mekonomen

Mekonomen drar tillbaka förslag om utdelning

Verkstädernas åtgärder mot coronaviruset

Coronaviruset fortsätter att sprida sig, detsamma gäller oron över att bli smittad. Hur agerar bilverkstäderna för att undvika smittspridning? Och vilka är myndigheternas rekommendationer?

Godkänd Bilverkstad öppnar i Linköping

Plus

Olika sätt att hantera personalliggare

Det finns olika sätt att föra personalliggare i verkstaden. Vissa har avancerade digitala affärssystem och andra kör med papper och penna. Båda gör jobbet.

Stabilt fjärde kvartal för Mekonomen

Årets Fordonstekniker: ”Jag åkte inte till Stockholm för att förlora”

Nyckeln till framgång för Årets Fordonstekniker ligger i livskvalitet. Har man roligt på jobbet kan man klara allt!

Mekonomen Awards på Automässan

1

Paneldebatt: Tuffa utmaningar väntar branschen

Om branschen ska överleva och frodas kommer den att behöva möta framtidens utmaningar. Det framkom vid en paneldebatt i SBF:s regi.

Mekonomens resultat bättre än väntat

Efter uppköpen av FTZ och Inter-Team har Mekonomen lyckats dra nytta av synergier i form av lägre inköpskostnader. Det visar rapporten för tredje kvartalet.

Mekonomen starkaste varumärket i branschen

För femte gången på sex år utser konsumenterna Mekonomen till starkaste varumärket i branschen. Enligt Mekonomen Sveriges nytillträdda marknadschef Sofia Willuhn är det teamet och fokus på kunderna som bidragit till framgången.

Så tycker företagen om granskningen av ångerrätten

Det slarvas med ångerrätten inom internethandeln av företag som säljer fordon och reservdelar. Det har Konsumentverket fastställt efter en granskning. AD bildelar och Mekonomen Group anser att granskningen är bra.

Mekonomens Verkstadsmässa tillbaka i Stockholm

Sänd till en kollega

0.109