23948sdkhjf

VOLKSWAGEN

Nya Volkswagen ID 3 på svensk mark

De första exemplaren av nya elbilen Volkswagen ID 3 börjar rulla av båtarna i svenska hamnar. Förra veckan kom nästan 200 bilar till Halmstad och i går kom 300 ID 3 till hamnen i Södertälje.

Volkswagen vässar produktionen av transportbilar

Volkswagen Transportchefer skiftar positioner

Ett skifte har skett mellan VW-chefer Sverige – Tyskland: Helmut Löb blir ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar och efterträder Hans Turemark som övertar Löbs gamla jobb.

Plus

Prov Volkswagen ID 3: En försmak av framtiden

Mycket står på spel i och med lanseringen av Volkswagens elbilsplattform. Insatsen är en välfungerande bil, med en och annan lanseringsskrynkla.

Plus

Prov Volkswagen ID 3: Elbilsservice kräver högvoltsexperter

När Volkswagen ID 3 ska in på verkstad behöver den tas omhand av utbildad personal. Volkswagen delar in sin utbildning i tre steg.

Volkswagen startar produktion av elektriska suven ID 4

Knappt har Volkswagen börjat orderteckna och pressvisa nya elbilen ID 3 så börjar de även spika ihop nya elsuven ID 4, även den baserad på koncernens speciella plattform för elbilar, MEB.

Svenska bilägare kan stämma Volkswagen

Volkswagens bilfabrik i Zwickau producerar nu bara elbilar

Efter 116 år har den sista bilen med förbränningsmotor rullat ut från Volkswagens fabrik i tyska Zwickau. Från och med nu ska endast eldrivna bilmodeller tillverkas här.

Volkswagen ersätter Diess med Brandstätter

Volkswagen Groups högsta styrande organ har beslutat att Dr. Ralf Brandstätter går in som ny chef för varumärket Volkswagen.

Volkswagen lika dyr att serva som BMW (nästan)

En genomgång från bokningsportalen Lasingoo visar stora skillnader i servicekostnader bland Sveriges mest sålda begagnade bilar.

Dieselgate: Volkswagen dömda att ersätta bilägare

En tysk domstol har slagit fast att en kund har rätt att få ersättning för hans Volkswagen Sharan med avgasfuskande dieselmotor. Domen är prejudicerande och kan kosta Volkswagen drygt en miljard euro.

Förlängd garanti på grund av pandemin

Volkswagen bygger ID.3 igen

Torsdagen den 23 april återupptog Volkswagens fabrik i Zwickau, 30 mil sydväst om Berlin, produktionen av elbilen ID.3. Till att börja med på lågfart och med noggranna skyddsåtgärder.

Biljättarna vill se skrotningspremie för att få fart på affärerna

Nybilsförsäljningen har fått sig en ordentlig törn av coronakrisen. Den europeiska bilindustrin efterfrågar rabatt för de kunder som skrotar en gammal bil för att köpa en ny.

Tuffa krav när bilindustrin återstartar

Bilindustrin gnuggar corona-sömnen ur ögonen. Men det är ingen vanlig vardag den vaknar upp till.

Volkswagen tror på förbränningsmotorn

Klassiska Folkabussen blir eldriven

För 70 år sedan, 1950, startade serietillverkningen av Volkswagens minibuss T1 – T för Transporter. Nu erbjuds konvertering till eldrift för klassikern.

Tysk media: Volkswagen ber Daimler om hjälp med ID.3

Det spekuleras i media att Volkswagens elbil ID.3 har sådana mjukvaruproblem att hela lanseringen försenas. En tysk tidning uppger att VW bett Daimler om hjälp.

Plus

Tema Broms/Växellådor: Så funkar en elbilslåda

Proppen ur för Godkänd Bilverkstad

352! Det är antalet verkstäder som klarat årlig kontroll för kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, GBV. I täten ligger Mekonomen, Autoexperten och Volkswagen Group.

VW ID 3 kan försenas av mjukvaruproblem

Plus

Tema Reservdelar: Så arbetar verkstäderna med hållbarhet

När kraven på hållbarhet i verkstäder ökar råder det delade meningar på olika arbetsplatser. En del tycker att det är en självklarhet medan andra är mer kluvna.

Ledare #5: Nej, bilar är inte mobiltelefoner

Tesla har gått om VW i värde

Sänd till en kollega

0.11