23948sdkhjf

Hedins nya storaffär omfattar hela Norden

Hedin Mobility Group köper Iveco Groups distributions- och återförsäljningsverksamhet i Sverige. 

Hedin Mobility Group förvärvar Iveco Groups distributions- och återförsäljarverksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark, det framgår i ett pressmeddelande. Därmed expanderar Hedin sin affär till transportbilar, medeltunga, tunga lastbilar samt minibussar som säljs via återförsäljarnätverket. All annan verksamhet, som existerande bussförsäljning och service, finansiella tjänster och andra koncernverksamheter fortsätter i IVECO:s regi.

Iveco Groups produktutbud av kommersiella fordon, som nyligen har utökats med eldrivna transportbilar och tunga lastbilar, säljs och servas för närvarande i Norden genom 39 återförsäljare och fler än 100 verkstäder.

Som en del av transaktionen kommer Hedin Mobility Group också att förvärva återförsäljarverksamheten på de IVECO-ägda fullserviceanläggningarna i Sverige (Göteborg och Helsingborg), Norge (Bærum), Finland (Esbo) och Danmark (Odense).

Transaktionen kommer att vara föremål för myndighetsgodkännande och förväntas vara slutförd i slutet av 2023.

– Vi är mycket glada över möjligheten att gå in i detta strategiska partnerskap med Iveco, ett av världens ledande företag inom vägtransporter, och att bli varumärkets nordiska fyr. Denna transaktion representerar flera milstolpar för vår koncern: expansion av vår distributionsverksamhet till att omfatta lastbilar, försäljning av kommersiella fordon i Norge, samt vår första egna återförsäljarverksamhet på den danska marknaden. Vi ser fram emot den fortsatta dialogen med Iveco Group för att slutföra vårt avtal och därefter välkomna verksamheterna och de anställda till Hedin Mobility Group, kommenterar Anders Hedin, grundare och vd för Hedin Mobility Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096