23948sdkhjf

Här slår elbilen världsrekord – 0 till 100 på under en sekund

Studenter vid ETH Zurich och Lucerne university of applied sciences, två skolor i Schweiz, har slagit världsrekord med världens snabbaste elektriska bil.

Elevernas elbil i gocart-format som de döpt till ”mythen” klarade av att accelerera från noll till hundra kilometer i timmen på 0,956 sekunder. Testföraren Kate Magetti, en vän till de involverade studenterna, hann färdas 12,3 meter när rekordet slogs. Guinnes world records var på plats och kunde bekräfta att studenterna lyckades slå det tidigare rekordet som var på 1, 461 sekunder. Studenterna har tagit fram bilen åt Academic Motorsports Club Zurich, AMZ och Yann Bernard, chef för motor på AMZ, säger att det arbetet med projektet samtidigt som han studerat har varit intensivt.

– Det har varit väldigt roligt att få jobba med andra studenter och att hela tiden hitta nya lösningar och använda vad vi har lärt oss på lektionerna i praktiken.

Hur var det då att köra den lilla bilen på 137 kilo och med en topphastighet på 124 km/h? Kate Magetti säger att hon kände av en del nerver och att hjärtat slog rejält när hon satte sig i bilen.

– Men det är bara ta sig igenom det och sedan är allt bra igen och roligt. Det är som att åka bergochdalbana med en väldigt snabb start. Du känner trycket och en kick.

New World Record – from 0 to 100 km/h in 0.956 seconds

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078