23948sdkhjf

Motorbranschcollege inleder samarbete med Car-o-liner

Den snabba teknikutveckling med hybridmaterial i bilar samt att modellerna hela tiden blir fler, gör att skadeyrket utvecklas. Därför inleder Car-o-liner samarbete med Motorbranschcollege.

Enligt en undersökning av Transportföretagen behöver skadeverkstäder i landet rekrytera cirka 750 bilskadereparatörer, bilplåtslagare och plastreparatörer under de kommande tre åren. 

Ett nytt samarbetet mellan Car-o-liner och Motorbranschcollege ska därför kunna förse branschen med kompetent arbetskraft för att möta denna utmaning.

– Yrket för en skadereparatör blir bredare, mer komplext och innehållsrikt hela tiden. Det innebär att kompetensen måste öka hos de som anställs. Vi letar efter olika personlighetstyper att rekrytera och för att attrahera fler unga till vår bransch behöver vi arbeta aktivt med och nära gymnasieskolor som utbildar till våra yrken, säger Victor Ståhlkrantz, försäljningschef Car-o-liner Sverige i ett pressmeddelande.

Därför har Car-o-liner valt att inleda samarbete med Motorbranschcollege i syfte att stödja och utveckla certifierade fordonstekniska gymnasieskolor med skadeinriktning runt om i landet.

– Att en global aktör som Car-o-liner inleder ett samarbete Motorbranschcollege ser vi som ett kvitto på att branschen prioriterar certifierade skolor. Genom samarbetet med Motorbranschcollege kommer Car-o-liner att bidra med sin expertis och erfarenhet för att utbilda och skapa en ny generation av skadereparatörer, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege i ett uttalande.

Samarbetet innebär att certifierade skolor med skadeinriktning kommer att få tillgång till Car-o-liners kunskaper inom utrustning och reparationsmetoder samt tillgång till deras utbildningar. Car-o-liner ska engagera sig särskilt i några utvalda skolor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093