23948sdkhjf

SKF lanserar ett nytt sortiment av bromsbelägg

Göteborg, Sverige, 2023-11-13. Efter mer än hundra års erfarenhet av rotation för OE och eftermarknaden, och som komplement till de redan välkända bromsskivorna med lager, introducerar SKF ett helt nytt sortiment av SKF-bromsbelägg som uppfyller den europeiska förordningen ECE-R90.

Det nya sortimentet av bromsbelägg är speciellt utformade för att klara alla typer av vägförhållanden. Jämfört med standardbromsbeläggen på marknaden har våra bromsar genomgått betydande förbättringar när det gäller material. De flesta av dem innehåller keramiska komponenter som säkerställer lägre dammbildning, längre hållbarhet samt minimalt buller. Minskningen av bullret har bevisats i jämförande tester som SKF utfört med andra produkter från olika tillverkare, baserat på SAE J2521 bullertestprocedur. I samtliga resultat överträffade SKFs belägg konkurrenterna.

SKFs bromsbelägg har en specifik termisk behandling, så kallad scorching, som optimerar friktionskoefficienten och därmed ger bättre bromsprestanda under alla vägförhållanden. För omedelbar bromsverkan har SKF:s bromsbelägg en belagd yta som förbättrar kontakten mellan bromsbelägg och bromsskivor vid första stoppet, så att föraren kan känna absolut kontroll över fordonet. Samtidigt kan det minska bromssträckorna med upp till 20% och erbjuda föraren absolut säkerhet vid första stoppet.

Hur kan de installeras?
För att underlätta installationen levereras de flesta av SKFs bromsbeläggssatser med alla tillbehör i produktkartongen, inklusive elektriska slitageindikatorer, bultar och bromsoksklämmor som uppfyller OE-specifikationerna. De nya tillbehörssatserna ersätter den gamla satsen och bibehåller optimal ljudreduktion under användning. Alla dessa komponenter möjliggör en perfekt installation och minskar oväntat gnissel samtidigt som de enkelt kan bytas ut.

För mer information om SKF Vehicle Aftermarket, kontakta din lokala SKF-representant eller besök vehicleaftermarket.skf.com. Du kan också skicka e-post till oss på helpline@skf.com *. Se till att prenumerera på vår YouTube-kanal på http://www.youtube.com/SKFAftermarket.

* Detta e-postmeddelande gäller endast för EU-kunder

För mediaförfrågningar, vänligen kontakta:

María Pintado, kommunikationsexpert, SKF Vehicle Aftermarket
maria.pintado@skf.com

Om SKF

SKF är en världsledande leverantör av innovativa lösningar som hjälper industrier att bli mer konkurrenskraftiga och hållbara. Genom att göra produkterna lättare, effektivare, mer hållbara och reparerbara hjälper vi våra kunder att förbättra sin roterande utrustnings prestanda och minska sin miljöpåverkan. Vårt erbjudande kring den roterande axeln omfattar lager, tätningar, smörjstyrning, tillståndsövervakning och tjänster. SKF grundades 1907 och finns representerat i cirka 130 länder och har cirka 17 000 distributörer över hela världen. Den årliga försäljningen 2022 var 96 933 miljoner kronor och antalet anställda var 42 641. www.skf.com

Fordon
SKF erbjuder kundanpassade lager, tätningar, relaterade produkter och tjänster för hjulaxlar, drivlinor, motorer, e-powertrain, fjädring och styrning till tillverkare av bilar, lätta och tunga lastbilar, släpvagnar, bussar och tvåhjulingar. Vi förser också fordonens eftermarknad med premiumreservdelar, både direkt och indirekt, genom ett nätverk av mer än 10.000 distributörer.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063