23948sdkhjf

Zeekr satsar i Sverige – samarbetar med Meko

Att det kommit flera nya kinesiska bilmodeller till Sverige har knappast undgått någon. Ett av dessa är Zeekr som dels öppnar sitt första showroom i Europa. Men även inleder ett samarbete med Meko.

Zeekr skriver i ett pressmeddelande att de öppnat sitt Zeekr Center i Stockholm. Det är biltillverkarens första showroom i Europa och anläggningen på två våningar är tänkt att erbjuda potentiella kunder en skräddarsydd varumärkesupplevelse. Zeekr förklar att det kommer finnas experter på plats som kommer hjälpa till med allt från installation av laddboxar till fordonsservice.

För att klara av just fordonsservicen har Zeekr inlett ett samarbete med Meko.

– Det är väldigt roligt att Zeekr väljer Meko, och det är inte minst positivt för alla som kommer att äga en Zeekr-bil. Förtroendet visar att Meko är en effektiv och kundvänlig partner för morgondagens stora elbilsmärken. Vi har den infrastruktur som behövs och vi har samma omfattande expertis inom elbilar som inom traditionella bensin- och dieselbilar. Vi ser fram emot ett fördjupat samarbete med Zeekr, säger Oskar Gibas Hjertquist, ansvarig för internationell försäljning på Meko, i en kommentar.

Zeekr började leverera fordon i oktober 2021 och hävdar att de än så länge har fått ut 170 000 bilar på marknaden. De första Zeekr-bilarna avsedda för den svenska marknaden är tänkta att komma innan årets slut. I dagsläget finns det 19 stycken bilar av märket Zeekr registrerade i Sverige. Zeekr Europes vd, Spiros Fotinos, säger i ett uttalande att centret i Stockholm är en hörnsten i företagets strategi och det första av många som företaget kommer att öppna i Europa.

– Det symboliserar vårt engagemang för att föra fordonsindustrin framåt in i den elektriska eran. Vår innovativa direkt-till-kund-modell säkerställer en förfinad och givande ägarupplevelse, som är en integrerad del av vårt uppdrag att berika kundrelationer och stärka vårt fotavtryck inom området för elektrisk mobilitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094