23948sdkhjf

Nya Dacia Duster kommer som hybrid

Dacia Duster kommer i sin tredje generation. Att den kommer som mildhybridversion är en av nyheterna.

Dacia Duster lanserades 2010 men fick en uppdatering 2017 och nu är det dags igen. Omkring tusen Duster lämnar produktionslinjerna vid Dacia-fabriken i Pitesti, Rumänien varje dag. Totalt har den tillverkats i mer än 2,2 miljoner exemplar.

Uppdaterad design och nya drivlinor är några av nyheterna när nu Dacia Duster kommer i sin tredje generation.

Helt nya Duster behåller sina estetiska design-egenskaper som gjorde tidigare generationer framgångsrika, särskilt som en robust suv, men tar designen ett snäpp uppåt genom att anta den nya designen för Dacia.

Duster Hybrid 140 innebär en 1,6 liters bensinmotor på 94 hästkrafter, två elmotorer och en elektrifierad automatisk växellåda.

Den ska kunna göra att upp till 80 procent av körtiden i stan sker i helelektriskt läge.  Duster TCe 130 är en  3-cylindrig 1,2 liters-motor med ett 48-voltmildhybridsystem. Systemet ska minska förbrukningen och CO2-utsläppen med cirka 10 procent.

En annan nyhet är att nya Duster använder återvunnen plastmaterial kallat Starkle. Materialet har uppfunnits av Dacias ingenjörer och består av upp till 20 procent återanvänd polypropen och används rå, utan att lackas, vilket är gynnsamt i hänsyn till koldioxidavtryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078