23948sdkhjf

LEDARE: God jul och gott nytt år!

365 dagar är snart slut och med det även 40 nummer av Motormagasinet. Nu börjar vi på redaktionen förbereda oss för nästa spännande år.

Ett år har kommit till sitt slut. Eller nästan i alla fall. När du har den här tidningen i din hand (eller om du läser ledaren på webben) så är det en dryg vecka kvar till jul och ett par till nyår. Men sista numret för i år av Motormagasinet är det i alla fall. Och det har varit ett händelserikt år. Framför allt är det kanske Sermi som har varit den stora frågan för verkstadsbranschen. EU-bestämmelsen rörande tillgången till säkerhetsklassad fordonsdata blev först försenad och sedan var det Sverige som fick bli pionjärland i väntan på att det ska införas i övriga EU-länder.

Från oss alla på Motormagasinet vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Året får man väl säga inleddes med Automässan i Göteborg. Ett ypperligt tillfälle att träffa folk och lyssna på spännande och intressanta samtal. Både på golvet såväl som på talarscenerna.

Som vanligt gav vi oss också ut på vägarna för att besöka verkstäder och höra hur ni jobbar. Från de norrländska skogarna till huvudstadens tjusigaste kvarter ned till skånska Malmö.

Det var roligt att se hur det rullade på med jobb för alla och även höra hur man jobbar med de utmaningar alla står inför i branschen. Digitalisering, elektrifiering och kompetensbrist. Samtidigt som många också lyfte vad det i slutändan handlar om, en god kundkontakt där bilägarna vill komma tillbaka.

I höstas höll vi vårt event Branschdag Fokus verkstad. En lyckad och omtyckt dag med ett fullspäckat program där den ena dagsaktuella frågan avlöste den andra. Bland annat avhandlades det hur man ska locka fler unga kvinnor till verkstadsgolvet samt vad som väntar verkstäderna de närmsta åren och hur man som företagare kan se nya konkurrensmöjligheter. När vi håller eventet igen 2024 hoppas vi på att få se ännu fler från er på verkstäderna på plats.

Vi delade också ut vårt pris Årets bilsäljare. En tillställning som ökat i popularitet för varje år vi hållit i den. I år fick vi närmare 150 stycken nomineringar inskickade till oss. Sannolikt kommer det bli ännu fler under 2024. Vet du själv någon som borde tilldelas priset? Tipsa oss!

Nu laddar vi på redaktionen för 2024 och ett nytt år fyllt av nyheter. Som vanligt är ni varmt välkomna med att höra av er till oss ifall ni har något tips eller förslag på vad vi bör skriva om.

Från oss alla på Motormagasinet vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126