23948sdkhjf

Fredrik Emilson ny vd för Enviro

Fredrik Emilson, så heter Scandinavian Enviro Systems nye vd.

Scandinavian Enviro Systems får en ny vd. Det är Fredrik Emilson, som var vd för Höganäs AB mellan 2010  och 2017. Han innehade även rollen som Europachef följt av rollen som ansvarig för Asien.

– Enviro hör till de bolag som har en reell möjlighet att göra verklig skillnad och bidra positivt till den pågående klimatomställningen. Bolaget har skaffat sig en extremt intressant position och det skall bli mycket spännande att få vara med och skala upp dess verksamhet med ambitionen att nå en världsledande position, säger Fredrik Emilson i ett pressmeddelande.

Styrelsen i Enviro har eftersökt en ny typ av ledarskap i takt med att bolaget har fått nya samarbetspartners.

– Med samarbetet med Antin Infrastructure Partners på plats tar Enviro ett nytt steg i sin utveckling vilket kräver en ny typ av ledarskap. Att en så erfaren och meriterad ledare som Fredrik Emilson kliver in i rollen som vd är väldigt glädjande eftersom det ger bolaget mycket goda förutsättningar under dess nästa fas. Samtidigt som jag välkomnar Fredrik Emilson vill jag och övriga i styrelsen också tacka Thomas Sörensson för en mycket god insats. Under sina åtta år som vd för bolaget har han bland annat varit med om etablerandet av vår första tillverkningsenhet i Åsensbruk, det strategiska partnerskapet med Michelin och nu senast, bildandet av världens första storskaliga återvinningsbolag för uttjänta däck ihop med Antin, säger Alf Blomqvist, styrelseordförande i Enviro.

Emilson tillträder den 5 februari. Nuvarande vd Thomas Sörensson är kvar som vd fram till dess och kommer därefter övergå i en roll som senior rådgivare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078