23948sdkhjf

Eldriven prototyp av Morgan Super 3 presenterad

Trehjuliga Morgan Super 3 kommer nu som en elektrisk prototyp. Modellen som går under namnet XP-1 kommer fungera som en urmoder till alla kommande eldrivna Morgan-sportbilar.

Fordonselektrifieringsexpertet Fellten avslöjar att de samarbetar med Morgan Motor Company. De har stöttat Morgan i utvecklingen av den elektriska prototypen XP-1. Modellen ska ses som lite av en urmoder till alla kommande elektriska Morgan-sportbilar. Det kommer bli en rullande testbänk för Morgans ingenjörer och designers under utvecklingen av företagets första elektriska produktionsmodeller.

Efter tolv månaders design och konstruktion kommer XP-1 nu att inleda ett omfattande testprogram under de kommande 18–24 månaderna.

XP-1 är baserad på Super 3:s plattform och har utrustats med ett batterisystem på 33 kWh från Fellten, vilket ska säkerställa en lätt konstruktion och dynamisk prestanda.

Felltens samarbete med Morgan Motor Company om XP-1-prototypen understryker vårt engagemang för att leda revolutionen för konvertering till el. Chris Hazell, vd, Fellten

Felltens bidrag till XP-1 inkluderar ett toppmodernt batteripaket och batterihanteringssystem, som spelar en avgörande roll för att upprätthålla fordonets lätta arkitektur.

– Felltens samarbete med Morgan Motor Company om XP-1-prototypen understryker vårt engagemang för att leda revolutionen för konvertering till el. Vi är dedikerade till innovation och kvalitet och strävar efter att blanda tradition med modern teknik på i stor skala. Vi bjuder in fler handels- och industripartners för att tillsammans forma en elektrifierad och hållbar framtid, säger Chris Hazell, vd, Fellten.

Matthew Hole, chefstekniker hos Morgan Motor Company, är imponerad över samarbetet.

– Det har varit fantastiskt att kunna arbeta med branschledande experter som Fellten för att tillhandahålla ett engångsbatteri för vår nya elektriska experimentella prototyp, XP-1. När vi nu ger oss av på vår elektriska resa kommer denna prototyp att bli en samlingspunkt i ingenjörs- och designprocessen. Vi tvivlar inte på att vi kan säkerställa att framtida elektriska Morgan-sportbilar behåller kärnan i vårt nuvarande utbud, vilket innebär att de är roliga att köra, lätta, handgjorda och skräddarsydda. Vi kommer att vara obevekliga i vår strävan att bevara dessa egenskaper för våra kunder i generationer framöver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08