23948sdkhjf

Växer med Toyota i Skåne

Göinge Bil ökar sitt återförsäljarnätverk för Toyota då de siktar på ett förvärv av Kinch Holding AB.  

Göinge Bil Invest AB har tecknat en avsiktsförklaring vad gäller ett förvärv av majoriteten av aktierna i bilbolagen i Kinch Holding AB. 

Det skriver de i ett pressmeddelande.   

Förvärvet omfattar företagets samtliga verksamheter inom bilförsäljning, verkstadstjänster, karosseri, reservdelar och tillbehör.

– Jag vill välkomna Kinch Holdings bilbolag och deras anställda till Göinge Bil-familjen. Med dem utökar vi vår närvaro i mellersta och nordvästra Skåne, utöver den starka position vi har i Norra Skåne och Småland. Vi är mycket glada över att ytterligare kunna utveckla vår strategiska plan för Göinge Bil-koncernen ihop med Toyota och Lexus. Vi tillsammans blir ett starkt team för att leverera ett mervärde för kunder, medarbetare och aktieägare, säger Kennet Karjalainen, vd Göinge Bil-koncernen, i pressmeddelandet.

Även Kinch Holdings ägare, Theodor Kinch, ser positivt på affären.

– För Toyota och Lexus, alla medarbetare och våra kunder är jag övertygad om att denna affär är det bästa som kan hända oss. Vi är ett familjebolag som nu vandrar vidare in i ett familjeägt bolag med samma värderingsgrunder. Tillsammans blir vi större och starkare, säger han.

Göinge Bil Invest AB utökar i och med förvärvet sitt Toyota-nätverk med driftorterna Helsingborg, Höör, Landskrona, Munka-Ljungby och Örkelljunga. 

Konkurrensverket ska nu granska affären men den förväntas vara slutförd andra kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111