23948sdkhjf

Hydro varslar efter Teslastrejken: ”Tar inte lätt på detta”

Hydro Extrusions i Vetlanda har idag varslat 20 anställda om uppsägning. Varslet beror bland annat på nedgång i marknaden och Teslastrejken, uppger Hydros presschef Anders Vindegg för oss.

Motormagasinets systertidning Metal Supply har tidigare skrivit om att Hydro Extrusions dragits in i Teslastrejken och inte längre får producera en avgörande komponent till Teslas bilar. 

– Den berör ett 20-tal anställda som kommer att stoppa arbetet och produktion mot kund, sade presschefen då. 

De berörda anställda skulle få nya arbetsuppgifter, men nu meddelar tillverkaren att de 20 anställda varslas om uppsägning.

– Vi ser en allmän nedgång i marknaden och samtidigt gör den oåterkalleliga effekten av sympatiaktionerna och strejken situationen än värre för oss inom Hydro i Sverige. Detta leder till uppsägningar i Vetlanda och vi är därför tvungna att minska bemanningen, säger Vindegg till Metal Supply.

Han understryker att de inte tar lätt på beslutet.

– Vi har redan minskat antalet inhyrd personal så mycket som möjligt. Men med tanke på den pågående strejken i Vetlanda och marknadsläget ser vi ingen väg runt det.

Anders Vindegg berättar att Hydro stödjer och respekterar den svenska arbetslivsmodellen och det kollektivavtal som Hydro har med IF Metall, men det finns oro.

– Vi är också oroliga för att en permanent konflikt som denna, där vi som tredje part drabbas hårt, kommer att fortsätta att påverka Hydro och svensk industri som konkurrerar internationellt, avslutar han samtalet med oss.

Artikeln är en del av vårt tema om Strejken mot Tesla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157