23948sdkhjf

Hyundais elfordon för en luftburen framtid

Hyundai hakar på drömmen om en flygande bil. S-A2 ska klara korta transporter men påminner mer om ett flygplan med vertikal lyft- och landningsteknik.

Flygande bilar har varit på tapeten under lång tid. Men få koncept har gått till serieproduktion.

Under CES-mässan i Las Vegas har Supernal, Hyundais luftmobilitetsföretag, presenterat sitt elfordonskoncept ska kunna starta och landa vertikal. 

S-A2 heter det flygande fordonet, som är ett eVTOL, och har plats för en pilot och fyra passagerare.

Det har en V-stjärtkonstruktion och ska kunna färdas i 200 km/h på 500 meters höjd. Framför allt är det resor på 40 till över 60 km, som aktuella. De åtta svängbara rotorbladen är givetvis elektriskt drivna. 

– Redan från start har Supernal haft uppdraget att skapa rätt produkt för rätt marknad vid rätt tidpunkt. Avtäckningen av S-A2 visar vårt outtröttliga åtagande att leverera på det uppdraget med en säker och effektiv fordonsdesign som ger en tydlig väg till marknadsinträde. Genom att dra nytta av vårt talangfulla team på 600 personer, de omfattande tekniska och affärsmässiga förmågorna hos Hyundai Motor Group och pålitliga leverantörer inom luftfart över hela världen, är Supernal redo att leverera en ny era av flygresor, säger Jaiwon Shin, President för Hyundai Motor Group och vd på Supernal, i ett pressmeddelande.

– Supernals produktkoncept är resultatet av kreativitet och hårt arbete från ett team i världsklass. S-A2 är designad för att till fullo utnyttja alla framsteg inom elektriska drivsystem som kommer att definiera nästa generation av luftfart. Från den här fasen kommer vi nu att utveckla konceptet till en banbrytande kommersiell produkt, säger Ben Diachun, teknisk chef på Supernal.

Hyundai Motor Groups fordonsdesigners har varit med och skapat S-A2 – vars estetik ska vara en fusion av design och funktionalitet. 

Med erfarenheten från design av effektiva ”smarta bilar” och prisbelönta elfordon, har Hyundai Motor Groups designers också integrerat det senaste inom passagerarupplevelse och fordonsdesign i S-A2.

– S-A2 är ett perfekt exempel på ”auto möter aero”. Genom att dra nytta av kompetensen hos Supernals framstående flygingenjörer och Hyundai Motor Groups världsberömda fordonsdesigners har vi skapat en mänskligt centrerad design som maximerar passagerarupplevelse och säkerhet, säger Luc Donckerwolke, designchef på Hyundai Motor Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079