23948sdkhjf

Aviloo batteritest – för din säkerhet när du köper begagnad elbil

Som en ledande aktör inom försäljning av begagnade bilar jobbar vi på Moberg Bil med Aviloo Battery Diagnostics. Ett samarbete som syftar till att ytterligare förbättra kvalitets- och säkerhetsstandarderna för våra kunder.

Med en fast förpliktelse att erbjuda högkvalitativa fordon till rätt pris har vi positionerat oss som en nyckelspelare inom fordonsbranschen. I takt med att efterfrågan på elbilar fortsätter att öka blir det avgörande att säkerställa säkerheten och tillförlitligheten hos dessa fordon. Genom att försäkra våra kunder om kvaliteten på batterierna i elbilar har vi integrerat Aviloo's banbrytande FLASH-test i våra fordonstester.

Testet möjliggör en omfattande analys av batteriets funktionalitet och ger ett ytterligare lager av försäkran för dig som vill investera i el- eller hybridbil.

Testet som genomförs inkluderar: 

Fordonskommunikation
Testar om alla nödvändiga signaler är tillgängliga och rimliga, om provtagningsfrekvensen för varje signal är korrekt och om signalens kvalitet uppfyller kraven.

Batterikontroller
Testar om den estimerade laddningsgraden (SoC) är korrekt, om den uppskattade laddningsgraden är rimlig, om cellernas SoC är korrekta och cellernas batterihälsa är rimliga samt temperatursensorer och cellspänningssensorer.

Högvolts batteristatus
Testar batteriström, batterispänning, avvikelse i cellspänning och avvikelser i celltemperatur.

Styrenhet + kommunikationsgränssnitt
Testar om alla nödvändiga signaler är tillgängliga och rimliga, om provtagningsfrekvensen för varje signal är korrekt och om signalens kvalitet uppfyller kraven.

Batterihistorik
Testar batteriets hälsa, genomsnittlig förbrukning, snabbladdningscykler och normala laddningscykler. Det testas även SoC- och DoD-histogram, utjämningsperioder och fulla battericykler. 

Resultatet presenteras i form av ett Aviloo Score som visar den totala batterihälsan.

"Vi är entusiastiska över vårt samarbete med Aviloo och integrationen av FLASH-testet i våra processer. Detta partnerskap är ett bevis på vår hängivenhet att erbjuda våra kunder högsta kvalitet och säkerhet vid köp av elbilar och hybridbilar. Vårt mål är att vara Sveriges bästa bilåterförsäljare och initiativ som dessa understryker vårt åtagande att uppnå den ambitionen." -  säger VD Tobias Moberg

Läs mer om hur du gör ett tryggt bilköp på www.mobergbil.se

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078