23948sdkhjf

Continentals nya vinterdäck utlovar lägre bullernivåer

Vinterna börjar så smått släppa sitt grepp om Sverige och då passar Continental på att lansera nya VikingContact 8 som börjar säljas i höst. 

Lägre rullmotstånd och bullernivåer utlovas när Continental lanserar åttonde generationen av det nordiska friktionsdäcket VikingContact.

VikingContact 8 lanseras under årets andra kvartal och passar fälgar upp till 22 tum och är framtaget för personbilar i alla storlekar och med alla typer av drivlinor.

– Det är klart att det alltid är spännande att släppa ett nytt däck. Men det här är någonting alldeles extra. Jag känner inte till något annat nordiskt friktionsdäck som presterat lika bra under lång tid på samma sätt som VikingContact 7 gjort. Att då stå här med ett däck som nu faktiskt är ännu bättre på flera områden, det är förstås väldigt roligt och vi ser verkligen fram emot att ta del av de första stora testerna, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige i ett pressmeddelande.

Sänkta bullernivåer är extra fördelaktigt för elbilsförare, som annars påverkas mycket av bullernivåer då de inte har något ljud från motorn. EU:s däckmärkning ger VikingContact 8 toppbetyget A för bullervolym. Även rullmotståndet får höga betyg – A eller B, beroende på däckstorlek.

Continental VikingContact 8 finns tillgängligt hos auktoriserade återförsäljare till hösten 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109