23948sdkhjf

Ny lack anpassas för ADAS

ADAS-sensorer kan påverkas av hur fordonet är lackerat. Det vill tillverkaren Axalta motverka genom att ta fram kulörer som är kompatibla med tekniken.

Med ny teknik i bilarna krävs det även nya anpassningar för andra spelare i fordonsbranschen. Ett exempel är att Axalta Refinish nu har lagt in radarkompatibla kulörrecept i sina globala kulördatabaser. Företaget säger att de på så vis är förberedda för framtida radarkrav för reparation av bilar utrustade med ADAS.

Gregor Doerdelmann, colour services manager, säger i en kommentar att utrustning som stöder ADAS ofta är placerad bakom lackerade plastytor i bilarna. Något som kan bli en stor utmaning för branschen då färgskikten kan påverka signalen som sänds och tas emot av sensorerna.

– Redan under kulörutvecklingen kan vi identifiera och testa kulörer som kan störa radarsensorer, till exempel de med höga koncentrationer av aluminiumflingor. För kulörer där förlusten av radarsändningskapacitet överskrider det tröskelvärde som bestämts av OEM-parten kan vi utveckla ett kompatibelt kulörrecept som uppfyller de specifikationerna”, säger Gregor Doerdelmann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094