23948sdkhjf

Nya strejkvarsel mot Tesla

Fackförbundet Elektrikerna utökar nu sina sympatiåtgärder.

Nu kommer nya strejkvarsel mot Tesla. Fackförbundet Elektrikerna utökar sympatiåtgärderna och kommer från 20 mars även att innefatta nyinstallation av laddstationer och verkstäder åt Tesla samt kompletterar tidigare lagda blockad med fler laddstationer och verkstäder.

– Det är självklart för Elektrikerna att hjälpa IF Metall genom att varsla om sympatiåtgärder för att stödja IF Metalls medlemmar på Tesla och värna om den svenska modellen, säger Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson i ett pressmeddelande. 

– En sådan stor spelare som Tesla måste följa spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden. Elektrikerna har musklerna att hålla igång konflikten så länge som det krävs. Det gör att det över tid kan bli besvärligt för Tesla om elen skulle krångla på en verkstad eller laddstation, säger han.

Tidigare lagda blockad av service eller reparation av Teslas laddstationer och verkstäder kompletteras med att även innefatta 14 nybyggda Supercharger laddstationer samt ytterligare en verkstad.

Artikeln är en del av vårt tema om Strejken mot Tesla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078