23948sdkhjf

Colmec säkrar nytt avtal

Colmec, distributören av nya och regummerade lastbils- och bussdäck blir ny avtalspartner till återvinningsföretaget Prezero.

Prezero kommer från 1 juli köpa alla däcktjänster av Colmec.

I och med det nya avtalet kommer Colmec ha det fulla ansvaret för funktionalitet, säkerhet och hållbarhet eftersom Prezeros fordon rullar på återvunna däck tillverkade av Colmec i Sverige. 

– Vi är mycket stolta över att Prezero väljer oss som funktionsleverantör, där vi får möjlighet att visa våra styrkor som märkesoberoende aktör på den svenska marknaden. Båda våra bolag arbetar dagligen med att minimera miljöpåverkan i samhället för en mer hållbar framtid, så våra bolag delar absolut värdegrunden kring hållbarhet, säger Patrick Sjölin vd på Colmec Group i ett pressmeddelande.

Prezero ser fram emot samarbetet.

– Vi ser mycket fram mot vårt nya strategiska samarbete med Colmec som kommer att säkerställa att vi kan utföra de uppdrag vi har runt om i Sverige på ett säkert, hållbart och kostnadseffektivt sätt, säger Lars Olsson, fordonsansvarig på Prezero. 

I avtalet kommer huvuddelen av Prezeros monterade däck vara regummerade och återvunna. 

Hälften av företagets fordon kommer att genomgå planerade hjulbyten vid företagets nattparkeringar, vilket ska öka effektiviteten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11