23948sdkhjf

Monstermässan laddar för morgondagens bilar

Världens största eftermarknadsmässa för fordonsbranschen närmar sig allt mer. I september hålls Automechanika på nytt och elektrifieringen kommer att vara ett extra hett ämne.

Automechanika som hålls i Frankfurt senare i år är tillbaka och det med besked. Åtminstone om man får tro Olaf Mußhoff, som berättade om mässan på en pressträff. I år har det varit en extrem hög efterfrågan från den kinesiska marknaden på att komma till mässan. En anledning till detta är att många inte kunde komma 2022 när det senast begav sig på grund av pandemin.

– Folk som inte var med förra gången återvänder för de ser hur viktigt det är. Vi vill också ge de nya tillverkarna från Kina en plattform att marknadsföra sina märken.

Det här är något vi aldrig gjort förut och är ett tillfälle för företagen att presentera sig. Olaf Mußhoff

Nuförtiden hålls mässan över hela världen på så skilda platser som Birmingham, Buenos Aires och Ho Chi Minh City. Olaf Mußhoff menar dock att flertalet utställningar inte parasiterar på den stora Automechanika i Frankfurt.

– Snarare är det så att de som deltar på någon av de andra mässorna ser vikten av att komma även till Frankfurt.

Han förklarade att i år kommer mässan rikta in sig på fem punkter de ansett vara viktiga. Innovation, hållbarhet, omställning, utbildning och rekrytering samt upplevelser och mjuka värden. I den senare kategorin lyftes bland annat vd-frukostar, Oktoberfest och rally med klassiska bilar.

– Innovation för att Automechanika är den bästa plattformen för detta. Samtidigt är också viktigt att uppmärksamma behoven av känslor för att få folk att vilja komma till mässan.

Olaf Mußhoff lyfte att vi i Sverige och Norge har kommit något längre i elbilsutvecklingen jämfört med övriga Europa. Men även nere på kontinenten ökar marknaden för elbilar och därmed också vikten av att hitta lösningar för eftermarknaden. Som exempel trodde han att det skulle bli en stor efterfrågan på kablar och laddare då dessa kommer att slitas ut och behöva ersättas.

– Därför kommer vi ha ett speciellt område för elbilar. För så fort bilen är såld måste det finnas någon som kan serva och reparera den.

Nytt för i år är ett område som enligt Olaf Mußhoff inte skulle vara Automechanika. Det ska istället vara präglat av e-gaming, musik och livsstil. Allt för att kunna fånga in generation Z och förhoppningsvis kunna få in dem på själva mässområdet.

– Genom att ha dem i hallen kan industrin kroka upp och fånga in dem. Det här är något vi aldrig gjort förut och är ett tillfälle för företagen att presentera sig.

Automechanika hålls på Messe Frankfurt i Tyskland mellan 10 och 14 september i år.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125