23948sdkhjf

De är årets bästa generalagenter

Under nästan 30 års tid har MRF:s medlemsföretag betygsatt sina generalagenter. Tanken med betygsättningen är att visa på vilka områden de kan förbättra sig inom.

Motorbranschens riksförbunds, MRF, medlemmar har gett betyg till sina generalagenter. Det är 29:e året i rad som betygsättningen görs och generalagenterna bedöms inom områden som garantihantering, lönsamhet, biltillgång och lyhördhet.

Årets vinnare blev Subaru följt av Mazda på en andraplats och Cupra på en tredje. MRF påpekar att både Subaru och Mazda har legat högt upp i enkäten under flera år. För Cupras del hamnade de på pallplats för första gången under sitt andra år i enkäten.

Fredrik Frennby, varumärkesdirektör på Subaru säger i en kommentar att de kommer jobba vidare på samma sätt som tidigare.

– Vi försöker lyssna på återförsäljarna, komma till kompromisser som tjänar båda sidorna och som är bra för alla.

I kategorin tunga fordon vann Volvo följt av Scania och Mercedes-Benz. Inom transportbilsklassen kom Isuzu på första plats för andra året i rad. Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, säger att syftet med enkäten och betygen är att samarbetet mellan generalagenterna och återförsäljarna ska vara så bra som möjligt.

– De påvisar förbättringsmöjligheter och ger generalagenterna ett kraftfullt verktyg i samarbetet med återförsäljarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125